Případ brutální vraždy v Tunisku uzavřen. Češka zabití manžela plánovala, hrozí jí doživotí

Tuniská policie, ilustrační snímek

Pokračování případu v Tunisku

Vražda českého turisty na dovolené v Tunisku míří k soudu. Vyšetřovatelé případ uzavřeli, soudce obvinil padesátiletou ženu z úkladné vraždy s předchozím úmyslem, uvedl Farid Ben Jahha, mluvčí soudů v Monastiru a Mahdii. Informaci přinesl deník Blesk.

„V návaznosti na červencovou vraždu manžela Češky v hotelu v Monastiru vyšetřující soudce ukončil vyšetřování a obvinil ženu z úkladné vraždy s předchozím úmyslem podle §201 a §202 trestního zákoníku,“ uvedl tiskový mluvčí soudů v Monastiru a Mahdii Farid Ben Jahha.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální mučení, žádná lidskost. Poznejte nejhorší věznice světa, kde smrt je vysvobozením

Ženu, která nyní pobývá ve vazbě v Tunisku, čeká soudní proces. „Vyšetřující soudce následně postoupil spis oddělení obžaloby u odvolacího soudu v Monastiru,“ doplnil mluvčí.

Pokud se soud s názorem vyšetřovatelů ztotožní, hrozí ženě doživotní žalář. Tělo zavražděného Čecha bylo po pitvě v Tunisku přepraveno do Česka. V tuzemsku proběhla druhá soudní pitva a případem se zabývá i moravskoslezská policie.

Muž byl nalezen mrtvý již první den po příletu manželského páru na dovolenou, o dva dny později místní policisté zadrželi jeho manželku. Padesátiletá žena nejprve tvrdila, že manžela objevila mrtvého v hotelovém pokoji poté, co se vrátila z pedikúry.

Při pitvě u něj byly objeveny stopy škrcení v úrovni krku. Žena se později ke svému činu místním úřadům přiznala.

Pár měl mít dlouhodobé problémy, které často vyústily v násilné hádky. A právě domácím násilím obviněná Češka ospravedlňuje svůj čin.

Tagy: