S kojencem v náručí hrozil na parapetu, že skočí dolů. Ústecký soud teď poslal muže do vězení

Soud poslal do vězení muže, který vyhrožoval, že s miminkem skočí z okna.

Chtěl vyskočit s miminkem z okna, soud muže poslal do vězení

Popadl teprve tříměsíční miminko a vyhrožoval společným skokem z okna. Důvodem byla hádka s partnerkou. Za toto velmi nebezpečné jednání Krajský soud v Ústí nad Labem ve čtvrtek muži nařídil šestiletý pobyt ve vězení. Tam už to dobře zná. V současnosti si totiž odpykává trest za vydírání.

Adolf S. měl už do čtvrtka bohatý trestní rejstřík. Přesto ho ještě rozšířil. Kromě výtržnictví, krádeží nebo vydírání se přidalo i braní rukojmí. Obhajoba navrhovala změnit právní kvalifikaci trestného činu na vydírání.

ČTĚTE TAKÉ: Chtěla vraždu manžela, policisté na ni připravili past. Soud ženě z Lounska udělil deset let

„Rozdíl spočívá v tom, že při klasickém vydírání nevyhrožuje pachatel v tom, že někoho usmrtí, ale za situace, kdy už má ve své moci fyzickou osobu a po druhé něco chce, zároveň přitom vyhrožuje, že tu osobu usmrtí, je to vždycky bráno jako braní rukojmí, nikoliv jako vydírání,“ uvedla pro CNN Prima NEWS soudkyně Tereza Nagy.

Obžalovaný i příbuzní svědci tvrdili, že muž synovi záměrně nechtěl ublížit. To ale vyvrátili policisté, kteří na místě zasahovali. Jejich nahrávka z tísňové linky byla jedním z hlavních důkazů. „Skočil na parapet a řval, že chce skočit,“ řekl před soudem svědčící policista.

„Bylo otevřené okno a on se z něj několikrát nahýbal. Nebylo to tak, že by se třeba chtěl rozhlédnout. Opravdu cíleně se nakláněl přes hranu okna,“ dodal další policista, který na místě zasahoval.

Dříve průběh jednání doprovázely emotivní scény příbuzných. Naposledy dokonce plivali i na štáb CNN Prima NEWS. Vyřčení rozsudku se obešlo bez zbytečných scén. Šest let za braní rukojmí, to je další kamínek do pomyslné mozaiky prohřešků mladého výtržníka.

„Soud vyhověl našemu návrhu ohledně viny i trestu. Pan obžalovaný byl ohrožen sazbou ve výměře 5 až 12 let. Já jsem navrhovala trest ve výměře šesti let a soud tento trest uložil,“ sdělila státní zástupkyně Klára Kubátová.

„Klient s rozsudkem nesouhlasil,“ dodal advokát muže Robert Hebký. Obžalovaný se odvolal ve všech bodech obžaloby. O jeho osudu tak bude rozhodovat Vrchní soud v Praze.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Podvodníkům z balkonu hodila miliony. Seniorka ze Slovenska si myslela, že pomáhá vnukovi

Tagy: