Vysněná dovolená kdekoli na Zemi: Za spokojenost v Exclusive Tours ručí osobně

Destinace, kde realita ustupuje do pozadí a vaše představy se stávají skutečností. Dostat vás na taková místa, to je specializace profesionálů v Exclusive Tours.

Interview PLUS (1)

Vysněná dovolená může mít celou řadu podob. Zatímco pro někoho ideál odpočinku znamená vystavování se slunci na vyhřáté pláži, jiný raději prožívá dobrodružství v divoké přírodě nebo hledá tajemství dávné historie mezi památkami. A jsou tací, kteří touží úplně po všech zážitcích, které dovolená dokáže nabídnout. A právě nejnáročnějším cestovatelům umějí pomoci profesionálové v Exclusive Tours. Tamní travel designéři nejen že vědí, kde se dá zažít nezapomenutelná dovolená. Tihle lidé mají v popisu práce vše, co k ní patří, vyzkoušet na vlastní kůži. A tak se za absolutní spokojenost cestovatelů všech věkových kategorií i tužeb mohou osobně zaručit.

Výpravy napříč vyprahlými pouštěmi, ponory do hlubin moří a oceánů nebo expedice za polární kruh. Možnosti cestování jsou v 21. století bohatší a podstatně pohodlnější, než kdy byly. Neexistuje takřka nic, co by se nedalo splnit.

Jak si ale mezi všemi zážitky vybrat ty pravé? Ne vždy totiž stačí vědět, kam nás srdce táhne. Více než užitečné jsou také zkušenosti druhých, kteří nám dokážou spolehlivě doporučit místa, kde si lze vychutnat nejen vytoužené dobrodružství ale i kompletní servis. A pokud se najdou lidé, kteří kromě doporučení dokážou zařídit i vše potřebné, pak máme skvěle našlápnuto k jednoduše dokonalé dovolené. Nakonec, právě takovou ji všichni chceme.

Exclusive Tours, tady se plní přání

Těmi, kteří se živí převáděním snů do skutečnosti, jsou jednoznačně lidé v Exclusive Tours. Jak většina z nás dobře ví, nejlépe člověk dělá, co ho baví. A právě povolání travel designéra, tedy cestovního návrháře, je-li libo raději český výraz, takovou prací bez diskuze je.

K TÉMATU: Exclusive Tours: Cestování po Zemi je bez limitů. Teď nás čekají cesty do Vesmíru

Travel designéři pracující v Exclusive Tours se v loňském roce takřka nezastavili, aby pro vás našli ty nejlepší destinace s absolutně top zázemím a servisem.

„Společně se CNN jsme se vydali na unikátní cestu kolem světa. Navštívili jsme nejexkluzivnější rezorty a naším cílem bylo představit jedinečnost a rozmanitost daných míst. Měli jsme možnost inspirovat naše potenciální klienty v cestování od wellness rezortů ve Španělsku až po luxusní hotely na Maledivách, Kostarice, v Ománu nebo například po honosné paláce v Indii,“ vzpomíná na náročnou sezónu Veronika Robin, produktová manažerka ET.

Výkonný ředitel Exclousive Tours, Dominik Kohel, pak v pořadu Interview PLUS připomněl jeden z nejžádanějších rezortů. „Miavana by Time na ostrově Nosy Anko blízko Madagaskaru, kam je možné se dostat pouze vrtulníkem. Je to privátní ostrov, který nabízí pouze 14 vilek, takže svým návštěvníkům poskytuje maximální soukromí. Zajímavé je, že dříve sloužil hlavně jako útočiště pro piráty. A za tu dobu se proměnil v jeden z nejexkluzivnějších resortů na celém světě.“

A co všechno travel designéři při svých cestách pro klienty prověřují? „Osobně navštěvujeme rezorty po celém světě a ověřujeme si kvalitu jejich služeb. Základním kritériem je nejvyšší standard, ke kterému patří nejen vybavení hotelu samotného, ale také velmi kvalitní a proškolený personál a vynikající gastronomie. To je úplný základ, ale my se snažíme klientům nabídnout ještě něco navíc, něco, co je překvapí. Takže hotely vybíráme třeba i podle exkluzivní pozice, nabídky zajímavých aktivit v okolí nebo třeba naprosto unikátních a špičkových wellness procedur,“ vysvětluje jednotlivá kritéria Veronika Robin.

Po světě tedy nestále cestuje někdo z dvanáctičlenného týmu travel designérů, kteří hotely nejen jednorázově testují, ale průběžně zjišťují, zda se tamní podmínky pobytu nemění. „Travel designer je dream job, práce snů. Tito lidé cestují po celém světě, navštěvují rezorty, aby následně mohli doporučit klientům to nejlepší, co se v dané lokalitě dá zažít. My pro klienty chystáme i několikadenní poznávací itineráře po okolí a často kombinujeme i několik zemí dohromady. A pokud by to náš travel designer sám nezažil, nemohl by o tom ani dobře mluvit,“ upozorňuje výkonný ředitel Exclusive Tours.

Záruka ideální dovolené

Travel designéři se tedy zaručují za perfektní ubytování i přilehlé okolí. S tím navíc cestovní kanceláři pomáhají i lokální partneři, kteří včas informují o jakémkoli dění, tedy třeba i o rekonstrukci ve vedlejším hotelu apod., která se by nejnáročnější cestovatele mohla rušit.

„Na trhu jsme od roku 2007. Za tu dobu jsme si vybudovali široké zkušenosti. A při výběru našich partnerů i rezortů máme tak přísná kritéria, že se za služby dokážeme zaručit na 100 procent,“ vysvětluje dále Dominik Kohel.

Nutno říct, že veškerá péče a snaha se vyplácí. „Klienti jsou nejspokojenější hlavně s naším personalizovaným přístupem. Snažíme se opravdu poznat způsob, jakým cestují, s kým a proč cestují a díky tomu, že naše služby jsou opravdu šité na míru, nejlépe splňují jejich požadavky. Zpětná vazba je pro nás to nejdůležitější, co od nich můžeme získat a řídíme se jí i při plánování dalších cest,“ říká produktová manažerka společnosti Exclusive Tours.

Velkou výhodou je bez pochyby také nepřetržitá podpora, kterou agentura nabízí. Ta doslovně slibuje být svým klientům vždy na dosah. „Jakmile klient odlétá na dovolenou, jsme mu k dispozici 24 hodin, 7 dní v týdnů. Ať už by se stalo, že dojde ke zrušení či zpoždění letu, což my samozřejmě nemůžeme ovlivnit, ať jde klidně o maličkost, jako že by chtěli doručit večeři na pokoj, vše zařídíme,“ garantuje Veronika Robin.

Ta dále poukazuje na fakt, že mezi nejnáročnější klienty patří obvykle už zkušení cestovatelé. „Potřebují mít všechno naplánované do každého detailu, ale zároveň jsou rádi za inspiraci. Rádi od nás přijmou návrhy a rady. Zároveň se snažíme udělat jejich dovolenou opravdu jedinečnou a nezapomenutelnou.“

Když servis začíná dřív než sama dovolená

„Naši klienti si hodně váží svého času a svého soukromí, proto poskytujeme služby již před samotnou dovolenou. Pro klienty posíláme soukromého řidiče, který je odveze do privátního salonku na letišti, kde se můžou vyhnout zdlouhavým frontám a čekání. Následně je vůz zaveze přímo k letadlu a když se dostanou do destinace, tak se snažíme navázat na tyto služby tím, že je provedeme například pasovou kontrolou, pokud někdo není jazykově vybaven, a když přijedou do hotelu, nemusí chodit na recepci. Jdou přímo do pokoje, když mají připravená zavazadla,“ popisuje dále Dominik Kohel výhody luxusní dovolené šité na míru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Z deníčku okouzleného cestovatele: Proč jedna návštěva Ománu není dost

Ty zkušení cestovatelé plánují v daleké exotice ale i v zemích více na dosah. Nevšedním způsobem tak lze zažít i tradiční evropské země, jakými jsou například Řecko nebo Itálie. „Můžete se vydat na luxusní jachtu nebo na úplně privátní vilu, kde vám bude k dispozici vlastní šéfkuchař, privátní chůva, bude tam člověk, který vám bude plánovat výlety. Samozřejmě je tam i spousta luxusních rezortů a máme skvělé partnery, ti nám vždycky můžou poradit nové zážitky, které můžeme klientům nabízet,“ říká Veronika Robin.

Ta dále podotýká, že problémem není ani dovolená poněkud extrémnějších rozměrů. Třeba taková, jakou už jsme zmiňovali v úvodu článku - za polárním kruhem. „Dva roky zpátky jsem se sama vydala na Antarktidu, nikoli tedy vyloženě až za polární kruh, ale byla to cesta přes jižní Georgii až na Antarktidu. Takže jak na jižním, tak na severním pólu můžeme dovolenou zajistit.“

Tu profesionálové v Exclusive Tours umí zařídit i pro děti. Nejmladším účastníkům expedice by ovšem mělo být alespoň dvanáct let. Speciální fyzická příprava přitom není potřeba. Je ovšem potřeba brát ohled na zdravotní stav.

Ať se chystáte životní dovolenou podniknout co nejdříve nebo se zatím spíše rozhlížíte, inspiraci můžete čerpat přímo u zdroje. Exclusive Tours se vyplatí sledovat na Instragramu anebo jim napište. Rádi vám zašlou svůj luxusní katalog, kde zjistíte vše, co jste o dovolené kdy chtěli vědět.

Tagy: