Vystřílím školu, hrozil agresor ve škole na Semilsku přes QR kódy. Policie zasáhla okamžitě

Policisté zasahovali ve škole ve Vysokém nad Jizerou.

Manévry ve škole ve Vysokém nad Jizerou

Výhrůžka střelbou ve škole spustila policejní manévry ve Vysokém nad Jizerou na Semilsku. Na zdejší Integrované střední škole se objevily lístečky s QR kódy, po jejich naskenování se na displeji zobrazila zpráva: „16. 5. 2024 vystřílím školu. Dávejte si pozor.“ Policisté okamžitě zahájili pátrání, autora výhrůžky se jim podařilo vypátrat během několika hodin.

„Jde o mladíka mladšího 18 let. Při výslechu uvedl, že to byl celé pouze žert,“ uvedla Ivana Baláková, mluvčí libereckých policistů. Mladík si v každém případě zadělal na velké problémy, policie už zahájila úkony trestního řízení.

ČTĚTE TAKÉ: Auto použil jako zbraň, vezl s sebou 11letého syna. Od soudu v Jablonci si odnesl pět let

Je možné, že ho vyšetřovatelé budou stíhat pro nebezpečné vyhrožování. Jak zareaguje škola, zatím není jasné. Zástupce ředitelky CNN Prima NEWS sdělil, že se na pokyn policie nebudou k celé věci vyjadřovat.

Přestože policisté tvrdí, že podezřelého už mají, ve škole i v jejím okolí se ve čtvrtek ráno pohybovalo několik hlídek. Policisté mimo jiné kontrolovali zavazadla všech příchozích hned u vstupu do areálu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Živili jste strašidelnou nenávist, je to vaše vina, vinili Ficovi lidé po atentátu na premiéra média a opozici

Tagy: