Vyznamenání Kubišové od Pavla je jako z pohádky, smál se Babiš. Nerudová se rázně ohradila

Andrej Babiš

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ 29.10.2023

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se v nedělní Partii na CNN Prima NEWS podivil, že český prezident Petr Pavel, kterého označil za komunistického rozvědčíka, vyznamenal v sobotu zpěvačku Martu Kubišovou – symbol revoluce. Ekonomka Danuše Nerudová posléze Babiše sepsula za to, že komunista je on a nemá právo moralizovat.

Krátce po začátku svého vystoupení v nedělní Partii se Andrej Babiš opřel do prezidenta Petra Pavla. „Žijeme v pohádce Císařovy nové šaty. Pohádka je o tom, že předseda ZO KSČ, nomenklaturní kádr, komunistický rozvědčík, předává vyznamenání paní Kubišové, která byla jeden z hlavních symbolů naší revoluce,“ podivil se Babiš.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lituji, že jsem šel do politiky. Budu ale znovu kandidovat do čela hnutí ANO, potvrdil Babiš

„Pohádka je o tom, že pan prezident se cítí jako nový Václav Havel. A to je absurdita naší doby, kdy on předává vyznamenání a chartisti a havlisti to akceptují,“ dodal šéf hnutí ANO, který prohrál v prezidentských volbách právě s Pavlem.

Na jeho slova na sociální síti X reagovala ekonomka a bývalá kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová. A do Babiše se pořádně opřela.

„Poslední, kdo má právo moralizovat, je bývalý stbák, komunista a oligarcha, který navíc byl tak zbabělý, že nechodil do diskusí, protože věděl, že dostane naloženo. Tak už se s tou prohrou smiřte. Umění je i prohrávat, nejenom vyhrávat,“ rýpla si do šéfa hnutí ANO s tím, že se podle ní ještě neoklepal z prohry v prezidentských volbách.

Už v Partii se ale Babiš hájil, že on byl jiný komunista než Pavel. „Já jsem nepracoval pro režim, byl jsem pasivní člen,“ tvrdí.

Babiš v pořadu také popsal, jak se zpětně dívá na svou politickou kariéru. „Lituju toho, že jsem šel do politiky, neměl jsem tam chodit. Kdybych věděl, co se stane za 10 let, nikdy bych to neudělal,“ uvedl.

Tagy: