William jako lídr a Meghan, o kterou nikdo nestál. Kdo inicioval sobotní schůzku princů?

Princové William a Harry se svými manželkami u hradu Windsor.

Skutečně se princové William a Harry smířili?

Princové William a Harry překvapili veřejnost, když se v sobotu odpoledne objevili spolu i se svými manželkami Catherine a Meghan před zámkem Windsor, aby pozdravili lidi, kteří přišli uctít památku zesnulé Alžběty II. ke královskému sídlu. Mnozí předpokládali, že iniciátorem schůzky byl William. Nyní se ovšem ukazuje, že tomu tak vůbec nebylo. Za setkáním bratrů totiž stál jejich otec, král Karel III. Právě na jeho popud princ z Walesu nabídl svému mladšímu bratrovi navštívit hrad Windsor. Ve vysílání CNN Prima NEWS to uvedl reportér Daniel Konewka.

„Společná procházka princů přilákala velkou pozornost médií,“ konstatoval ve vysílání CNN Prima NEWS reportér Daniel Konewka, který se právě nachází v Londýně. Podle něj se od sobotního večera spekuluje o tom, kdo jejich schůzku vlastně inicioval.

Vztahy mezi bratry jsou komplikované od doby, kdy Harry v roce 2020 přetrhal pouta s královskou rodinou, vzdal se svých povinností a role a odstěhoval se společně s Meghan do USA.

„Zatímco v sobotu jsme měli informace, že setkání inicioval princ William, nyní už víme, že tomu tak nebylo. Udělal to na příkaz svého otce, krále Karla III., jenž se zřejmě snaží zakopat válečnou sekeru mezi oběma bratry, kteří jsou znesvářeni už několik let – a to především kvůli výrokům vévodů ze Sussexu, kteří si od doby, co se přestěhovali do Kalifornie, nebrali servítky a padala slova o rasismu a podobné věci,“ připomněl Konewka.

Lidé Meghan vítali s kamennou tváří

Podle něj to William nesl velice těžce. Nyní se ale zdá, že by se bratři přeci jen mohli usmířit. „Vypadá to, že je smrt jejich milované babičky sblížila a jsou ochotni udělat vstřícný krok. Pozitivně to vnímá také veřejnost. Lidé zakopání válečné sekery právě v tuto smutnou dobu vítají,“ doplnil reportér.

Britští experti se teď podle něj zaobírají také tím, jak se princové i jejich manželky po dobu sobotní procházky na veřejnosti chovali. „Řeší jejich řeč těla. Odborníci například říkají, že William vypadal sebevědoměji a choval se jako lídr. Kdežto Harry působil dojmem, že není ve své kůži,“ popsal Konewka.

„Přijetí Meghan pak bylo dvojaké. Lidé se s ní sice zdravili, ale častokrát s kamennou tváří. Uvidíme, jestli je to začátek nějakého usmíření nebo něco, k čemu se oba bratři odhodlali pod tíhou posledních událostí,“ uzavřel reportér CNN Prima NEWS.

Tagy: