Harry si šokující výpovědí zatloukl další hřebíček. William ho teď nenávidí, tvrdí přítel

Absolutně ho nenávidí. Takové emoce má vůči svému mladšímu bratrovi cítit korunní princ William, tvrdí to jeho blízký přítel. Další pomyslný hřebíček do rakve si měl Harry zatlouct svědeckou výpovědí v žalobě, kterou podal na britskou skupinu News Group Newspapers, a to kvůli hrubému narušování soukromí. Uvedl, že následník trůnu dostal od mediálního domu milionové odškodné za telefonní odposlechy a hackerské útoky. Tématu se věnuje web Daily Best.

Negativní dopad na už tak poničený vztah mezi bratry měla mít Harryho svědecká výpověď, v níž prozradil podrobnosti o finančně velmi vysokém vyrovnání za telefonní odposlechy a hackerské útoky, jež měl od mediálního domu William obdržet. Mladší syn krále Karla III. následníka trůnu navíc obvinil, že se podílel na tajné dohodě, kterou britská královská rodina údajně uzavřela s Harryho „mediálními trýzniteli“, uvádí web Daily Beast.

Co konkrétně je předmětem svědecké výpovědi, nikdo netušil – ani veřejnost, ani královská rodina. O to více byla monarchie v šoku, když byl písemný dokument odtajněn u Nejvyššího soudu. Harry zveřejnil, že William měl od mediálního domu tajně dostat sumu, která přesahuje milion liber.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vstupy z Londýna, komentář expertů i zákulisí. Sledujte speciál ke korunovaci Karla III.

Mediální dům mladší syn Karla III. žaluje za četné protiprávní činy, kterých se údajně vydavatelství dopustilo jménem svých bulvárních deníků The Sun a dnes již neexistujícího News of the World od poloviny 90. let do roku 2016. Obviňuje osoby jednající za tyto noviny z telefonických odposlechů – kterých se měli dopustit na dalších členech královské rodiny i veřejně známých osobnostech – a získávání soukromých informací podvodem, včetně čísla sociálního pojištění jeho manželky Meghan.

Právní tým vévody ze Sussexu v dokumentech uvádí, že právě tajná dohoda mezi mediálním domem a Buckinghamským palácem byla důvodem, proč Harry nepodal žalobu dříve.

„Když si myslíte, že už to horší být nemůže, tak se to stane. Tím, že Harry tato tajemství odhaluje, spaluje vše do základů. Dává tím jasně najevo, že svůj vztah s Williamem považuje za ukončený,“ líčil pro britský web blízký přítel následníka trůnu. Z toho, co se mezi dříve milujícími se bratry děje, je zklamaný. „Když byli mladší, byli si tak blízcí... Pro nás, kteří jsme je tehdy znali, je to prostě neuvěřitelné – že dospěli do fáze, kdy Harry odhaluje důvěrné právní dohody jeho bratra,“ pokračoval.

Po šokujícím zveřejnění prozradil i Williamovu reakci. „Už nikdy mu nebude důvěřovat. Jak by mohl? pravdou je, že William teď Harryho naprosto nenávidí a nikdy mu neodpustí škody, které v rodině způsobil,“ doplnil. Už tak napjatými vztahy v rodině otřásla na začátku roku Harryho autobiografie s názvem Náhradník. V řadě třaskavých detailů vévoda ze Sussexu uvedl, že se se svým bratrem dostal i do fyzické potyčky – kvůli své manželce Meghan, připomíná web Express.

Tagy: