Gang měl z Dubí udělat město heroinu. Soud posílá zadržené do vazby

Od čtvrtečního rána rozhoduje Okresní soud v Teplicích o uvalení vazby na deset lidí, kteří se měli podle kriminalistů věnovat výrobě a distribuci drog v Dubí nedaleko česko-německých hranic. CNN Prima NEWS případ sleduje přímo z budovy soudu.

„Obviněné osoby jsou stíhány pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedl již dříve mluvčí krajské policie Kamil Marek.

ČTĚTE TAKÉ: Boxer milence téměř odřezal hlavu kvůli prozrazení románku. Co vraha ze Zlínska prozradilo?

Dá se proto předpokládat, že všichni obvinění společně spolupracovali jako členové organizované skupiny a v případě prokázání viny u soudu by jim hrozil až desetiletý trest vězení. Podle informací CNN Prima NEWS se soustředili na obchod s heroinem.

Razii provedli kriminalisté v Dubí v úterý ráno hned ve 12 tamních nemovitostech a ve třech autech. Příjezdové cesty do města policie uzavřela, při domovních prohlídkách následně využívala i služební psy.

Vazební zasedání začalo ve čtvrtek kolem 6. hodiny ráno a bylo naplánováno na celý den. Zatím není známo, kolik z deseti lidí již ve vazbě skončilo, policejní eskorta je přivádí do jednací síně postupně.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Otce českého punku ze Tří sester drsně zavraždili opilí mladíci. Hlavu mu zašlapali do země

Tagy:
heroin soud CNN Prima NEWS Zlínský kraj Dubí soudnictví trestná činnost obchod s drogami trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva drogová trestná činnost