Z léta rovnou do zimy. Teploty se k 20 °C již nepřiblíží, v týdnu klesnou i pod bod mrazu

Počasí 6.10.2021 8:48

Dozvuky léta v Česku skončily. Od středy se rapidně ochladí, nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 11 až 16 °C. Od rána se na celém území mohou objevit přeháňky nebo občasný déšť, s postupem dne však bude srážek i oblačnosti ubývat. Nejpozději o víkendu si lidé v noci zatopí, teploty klesnou i pod bod mrazu.

Od středečního rána bude převážně zataženo. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) predikuje občasný déšť či přeháňky, s postupem dne se však bude počasí umoudřovat. Od západu bude srážek k večeru ubývat. Nejvyšší teploty již 20 stupňovou hranici nepřekonají, budou se pohybovat v rozmezí 11 až 16 °C. Na horách dokonce jen 7 °C.

V noci na čtvrtek se opět některé části České republiky budou potýkat s deštěm. Konkrétně se jedná o Moravu, Slezsko a jih Čech. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 °C, na západě klesnou až ke 3 °C.

Situace se teplotně zlepší ve čtvrtek. Nejvyšší teploty vystoupají ke 13 až 17 °C, na jihu Čech však jen kolem 11 °C. Během dne bude převážně zataženo až oblačno, na jižní polovině území se může objevit déšť, který bude k večeru postupně slábnout.

Jasný ale mrazivý víkend

Obdobně bude počasí vypadat i v pátek. Před víkendem teploty vystoupají až k 12 až 16 °C. Během dne bude převážně oblačno až zataženo, srážky by měly postupně doznívat. S večerem se však opět ochladí, teploty klesnou k 9 až 5 °C, a objeví se i četné přízemní mrazíky.

Právě ty budou charakteristické pro celý víkend. ČHMÚ před nimi varuje i v sobotu a neděli. Během soboty se nejvyšší denní teploty dostanou k 11 až 15 °C, bude oblačno až polojasno. Ráno se mohou objevit ojedinělé mlhy, v noci pak teploty klesnou k bodu mrazu – 4 až 0 °C.

neděli si mnozí přitopí ještě více. Noční teploty klesnou ke 3 až -1 °C. Ráno ČHMÚ upozorňuje na ojedinělé mlhy, během dne však bude jasno až skoro jasno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 až 15 °C.

Tagy: