Z ostřelovaného Charkova do bezpečí. Video ze záchrany deseti klokanů obletělo svět

Po sociálních sítích se začalo šířit dojemné video z Charkova. Ukazuje dobrovolníka řídícího dodávku, v níž veze deset klokanů. Zvířata při převozu z Feldman Ecoparku trpělivě čekají, až dorazí do bezpečí. Klokani se díky tomu dostali z ostřelovaného výběhu a z videa se stal celosvětový hit.

Druhé největší město Ukrajiny se brzy po vpádu ruských vojsk do země stalo cílem tvrdého ostřelování. Kromě obytných čtvrtí však ruské síly cílí i na zoo a parky. Opakované výbuchy otřásaly mimo jiné i Feldman Ecoparkem na severním okraji Charkova.

Dobrovolníci riskují vlastní životy, aby odtamtud zvířata evakuovali. Pomoc přijela také pro deset klokanů, které jeden muž převezl v dodávce na bezpečné místo. „Záchrana zvířat z ekoparku pokračuje, tito klokani byli předevčírem evakuováni. Pobyt v parku pro ně znamenal nebezpečí. Jejich výběh byl opakovaně ostřelován,“ okomentovalo video ze 24. března vedení parku.

(English below) Спасение животных с территории Экопарка продолжается! Этих кенгуру удалось вывезти позавчера, то есть сейчас уже они находятся в безопасности. Это очень приятно, ведь их вольеры, к сожалению, неоднократно подвергались обстрелам. Верим, что теперь у них все будет хорошо! Огромное спасибо волонтерам и сотрудникам, рискующим ради спасения животных, а также многочисленным нашим друзьям – обычным людям, бизнес-структурам и общественным организациям, помогающим нам финансово и делающим возможными наши спасательные операции. Ваша поддержка действительно спасает жизни! Пожертвования можно отправлять по реквизитам, размещенным на нашем сайте: https://feldman-ecopark.com/donation/ Rescue of animals from the territory of the Ecopark continues! These kangaroos were taken out the day before yesterday, that is, now they are already safe. This is very nice, because their enclosures, unfortunately, were repeatedly shelled. We believe that now they will be fine! Many thanks to volunteers and employees who take risks to save animals, as well as to our many friends - caring people, businesses and NGO's who help us financially and make our rescue operations possible. Your support truly saves lives! Donations can be sent using the details posted on our website: https://feldman-ecopark.com/donation/

Posted by Фельдман Екопарк on Saturday, March 26, 2022

Nyní by se již deset klokanů různé velikosti i zabarvení mělo nacházet v bezpečí. Podle webu Express se v nákladním prostoru dodávky nacházely i velmi vzácné druhy, kterými byli dva malí albínští klokani.

Zvířata jsou v posledních týdnech z ekoparku evakuována díky pomoci dobrovolníků a nevládních organizací. Před válkou se v ekoparku nacházelo více než dva tisíce zvířat, včetně lam, alpak, tygrů, šimpanzů, hadů a dalších. Organizace naléhavě žádá o dary, které pomohou zachránit i zbývající zvířata, jež uvízla ve válečné pasti.

Tagy: