Z princezničky se stala slečna. Charlotte slaví 8. narozeniny, její matka Kate dodržela tradici

Princezna Kate jako obvykle v předvečer osmých narozenin své dcery Charlotte sdílela její dosud nepublikovaný snímek. I tentokrát se postavila za objektiv a stala se tak neoficiální fotografkou královské rodiny. Mladá oslavenkyně se narodila 2. května v 8:34 ráno.

„Přejeme princezně Charlotte vše nejlepší k narozeninám! Zítra jí bude osm let,“ připsala v pondělí k snímku Kate. Znovu se vrátila k tradici a sdílela fotografii, již sama pořídila – konkrétně o víkendu na hradě Windsor, píše BBC. Výjimkou se stal portrét jejího nejmladšího potomka, prince Louise. K jeho pátým narozeninám koncem dubna zveřejnila fotky od profesionála.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vstupy z Londýna, komentář expertů i zákulisí. Sledujte speciál ke korunovaci Karla III.

Z milované princezničky se pomalu stává slečna. Usměvavá Charlotte je zachycena v bílých šatech s květinovým vzorem, jak sedí na bílém křesle. Jediná dcera prince Williama a Kate se narodila před osmi lety chvíli po půl deváté v nemocnici St Mary's v londýnském Paddingtonu a je třetí následnicí trůnu – hned po svém starším bratru Georgeovi a otci Williamovi.

Spolu se svými sourozenci bude Charlotte již v sobotu sledovat korunovaci svého dědečka – krále Karla III. Její starší bratr George bude jedním z osmi čestných pážat během bohoslužby, připojí se k průvodu chrámovou lodí a pomůže při držení roucha. Po skončení obřadu se očekává, že se trojice objeví po boku svých rodičů na balkoně Buckinghamského paláce.

Podívejte se na zajímavé dokumenty o britské královské rodině na prima+.

Tagy:
Londýn Velká Británie sourozenci narozeniny Princezna Charlotte přípravy snímek fotogalerie Buckinghamský palác následník trůnu korunovace Karel III. William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge George, princ z Cambridge Hrad Windsor korunovace Karla III.