Z řeky vytáhli dítě, zpátky už se nevynořili. Svědek popsal okolnosti zmizení bratrů v Hronu

Dva bratři, kteří v sobotu zmizeli pod hladinou řeky Hron a po nichž od té doby marně pátrá policie, zachraňovali podle svědků topící se lidi. Podle posledních informací se jim podařilo ze silného proudu vytáhnout pět osob včetně malého dítěte. Výpovědi svědků přinesl deník Nový Čas.

Policie od soboty pátrá po dvou mladých mužích ve věku 20 a 22 let, kteří zmizeli na jihu Slovenska. Svědci nyní potvrdili, že obětovali svůj život při záchraně jiných.

ČTĚTE TAKÉ: Schizofrenička ve Valašském Meziříčí probodla milenci srdce. Pak na vraždu zapomněla

„Jednomu z bratrů se podařilo na břeh řeky vytáhnout do bezpečí pět osob. Bylo mezi nimi i dítě. Potom se vrátil zpět do řeky pro bratra, který také pomáhal při záchraně topících se lidí, ale oba se z řeky už nevynořili,“ uvedl pro deník Nový Čas příbuzný bratrů. Podle svědků uměli bratři velmi dobře plavat, ale smetl je příliš silný proud.

Proud řeky měl strhnout celkem sedm koupajících se lidí na přehradě u obce Šarovce. Na místo přispěchalo několik lidí, kteří zalarmovali záchranné složky. „Všichni tu křičeli a prosili o pomoc, topili se,“ popsal situaci jeden z přítomných svědků.

Pátrání po mužích dosud nepřineslo výsledky. Kromě hasičů a záchranářů se do něj zapojili také psovodi a poříční policie. Společnými silami prohledávají několikakilometrový úsek řeky, včetně koryta.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nová zjištění o Slovákovi v ukrajinském zajetí. Dříve byl odsouzen za brutální vraždu ženy

Tagy: