Z rodinné idylky tragédie: Tatínek zachránil tonoucího syna Romana, sám se utopil

Italské jezero Lago di Garda

Největší italské jezero Lago di Garda je místo proslulé svojí krásou, kam si lidé běžně vyráží na dovolenou. Pro jednu rodinu se ale výlet změnil v tragédii. V jezeře se totiž začal topit 14letý Roman. Toho sice zachránil tatínek, ale sám při tom zahynul.

Rodina Arana Chady si z Anglie vyrazila v červenci na dovolenou právě ke známému italskému jezeru. Aran k jezeru vyrazil se svojí partnerkou a dětmi – 14letým synem Romanem a 7letou dcerou Julií.

Měl to být hezký rodinný výlet, ale bohužel jej zhatila smutná událost. Rodinka si pronajala člun, se kterým vyjela doprostřed jezera. Zde si Roman chtěl zaplavat, ale po chvíli náhle zmizel pod hladinou.

Dítěte si všimla Aranova partnerka a ihned jej na to upozornila. Otec neváhal a za tonoucím chlapcem okamžitě skočil. Nakonec se mu podařilo Romana zachránit. Následně se ovšem začal topit sám 51letý tatínek od rodiny. Tomu už nestihl nikdo pomoci.

Důvodem mohlo být podle vyšetřovatelů to, že Aran, stejně jako předním Roman, nezvládl teplotní šok. Ačkoliv totiž v Itálii panují vysoké teploty, samotné Lago di Garda je jezerem, jehož voda pochází z lokálních ledovců a jeho teplota je podstatně nižší než je v okolním vzduchu.

Tělo utonulého muže začali záchranáři hledat, ale nedařilo se jim. Nakonec se jim ho podařilo nalézt ve středu, tedy téměř měsíc od tragédie, a to až 316 metrů pod hladinou. Velitel pobřežní stráže Antonello Ragadale označil Arana za hrdinu.

Nyní mají do místa přicestovat členové jeho rodiny, aby tělo identifikovali.

Tagy: