Z věznice v Jiřicích uprchli klokani. Podhrabali se, jednoho ještě musí odchytit

Z věznice v Jiřicích na Nymbursku v sobotu uprchli dva klokani, jednoho ještě zbývá odchytit. Naposledy se pohyboval kolem věznice ve čtvrtek ráno. S odchytem pomáhá i veterinář, řekla mluvčí věznice Hana Prokopová. V areálu věznice, která funguje jako takzvaná otevřená, je chovatelský koutek, kde je kromě klokanů i několik dalších zvířat.

Klokani se společně podhrabali z výběhu a zatímco jeden byl brzy zpět ve věznici, druhý se dosud vrátit nechce. Pohybuje se v bezprostředním okolí věznice a na jeho odchytu se pracuje, avšak tak, aby zvíře neutrpělo žádná zranění ani jinou újmu.

ČTĚTE TAKÉ: Lékař spadl při procházce do australské řeky. Jeho ostatky našli v těle obrovského krokodýla

„Spolupracujeme s veterinářem, který se specializuje na exotická zvířata,“ uvedla Prokopová. Lidé mohou v případě, že klokana u věznice spatří, volat na linku 325 558 111.

Klokani, stejně jako ostatní zvířata chovaná v otevřené věznici, jsou významným terapeutickým prvkem pro odsouzené. Ve věznici je chovají od roku 2018. Jiřice má další specializované projekty zaměřené na pěstitelství a chov zvířat, jako například na včelařství, farmový chov daňků, zemědělskou činnost a chov hospodářských zvířat. Přítomnost zvířat ve věznici posiluje u odsouzených smysl pro zodpovědnost a pomáhá u nich vytvářet i nové kompetence.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tisíce netopýrů berou útokem byty v Plzni. Experti varují před kousnutím a nebezpečnou nemocí

Tagy: