Hrůza na Děčínsku: Ženu měl zabít a tělo zapálit, recidivistovi hrozí doživotí. Vinu odmítá

Doživotí. Takový trest navrhuje státní zástupce obžalovanému recidivistovi Karlu K., který podle kriminalistů vloni v Jiříkově na Děčínsku zavraždil svou kamarádku a její tělo zapálil v lese.

„Je prokázáno, že se obžalovaný tohoto jednání dopustil. Důkazy tvoří logický a uzavřený řetězec. Způsob spáchaní trestného činu byl zavrženíhodný,“ řekl v závěrečné řeči státní zástupce Vladimír Jan. Na místě činu se našly stopy pneumatik z jeho auta, na jeho těle pak i zhmožděniny a škrábance. Při domovní prohlídce u něj objevili kriminalisté genetické stopy, lidskou krev, korálky, náramky i kanystry s benzinem.

ČTĚTE TAKÉ: To není kamarád, ale normální hovado. Partner zavražděné ženy u soudu v Ústí zuřil

Obžalovanému navrhl státní zástupce výjimečný trest na doživotí a uložení zabezpečovací detence. Karel K. ale od začátku svou vinu odmítá. Se ženou se sice prý znali, tvrdí ale, že jí neublížil. Podle jeho slov s ní měl pouze nezávazný sex, po kterém odjela domů za svým manželem. Opatřené důkazy byly podle něj zmanipulované.

„Nebyla prokázána vina mého klienta. V řízení nebyl předveden jediný přímý důkaz, který by prokazoval vinu obžalovaného,“ sdělila obhájkyně Kateřina Kopecká. Karel K. požadoval revizní posudky, přehodnocení všech kriminalistických stop i rekonstrukci na místě činu. Soud to pro nadbytečnost odmítl.

Obžalovaný varuje před justičním omylem

V pátek 4. února loňského roku objevil náhodný řidič hořící odpad na polní cestě v Rumburku. Hasiči následně v požářišti objevili ohořelé torzo ženského těla. Rozjelo se rozsáhlé pátrání a o několik dnů později byl z brutální vraždy obviněn recidivista Karel K. Ten má v rejstříku trestů dva záznamy. Soud ho 7. srpna 2000 potrestal 12 lety vězení a ochranným sexuologickým léčením za znásilnění a pokus o vraždu 14leté dívky. Předloni 23. dubna zase inkasoval tříletou podmínku za napadení dvou žen.

„Jsou to všechno domněnky, hypotézy a vše je opřené pouze o mou minulost. Všechny mé návrhy na dokazování byly zamítnuté. Od začátku tvrdím, že poškozená u mě byla, po 20. hodině ale odešla. Od 19:30 hodin do 3:30 hodin se měla poškozená nacházet někde po Jiříkově? Kde? To policie dodnes nezjistila. Trvám na tom, aby věc byla vrácena státnímu zástupci. Zvažte vynesení rozsudku, může dojít k justičnímu omylu,“ uvedl před soudem Karel K. Rozsudek padne v pátek.

Tagy: