Vymodlená trojčata. Manželé se dočkali zdárného oplodnění, zaplatili 190 tisíc korun

Jane a Gary Wailesovi z Austrálie dostali předčasný vánoční dárek. Po několika nezdarech se pár dočkal úspěšného umělého oplodnění a na svět přivedl tři zdravé holčičky. Jelikož se však narodily už ve 31. týdnu, musely více než měsíc strávit v nemocnici. Minulý týden je z nemocnice propustili domů, a svátky tak stráví se zbytkem rodiny.

Jane a Gary z australského Lankeys Creek měli již dvě dcery – Matildu a Miu. Znovu se jim však otěhotnět přirozenou cestou nedařilo. Proto se miminko na svět rozhodli přivést cestou umělého oplodnění, a to hned třikrát. Zaplatili za to v přepočtu téměř 190 tisíc korun.

První pokus skončil potratem, druhý nevyšel vůbec. Naději tak vkládali do posledního, třetího pokusu. „Byli jsme tak nadšení, když jsme konečně otěhotněli. Na vyšetření nám oznámili, že čekáme dvojčata. Nemohli jsme být šťastnější,“ popsala britskému deníku Metro Jane Wailesová. „Sestřička se pak podívala ještě jednou a našla i třetí dítě. Řekli jsme jí, ať už další radši nehledá,“ zavzpomínala s humorem nyní již pětinásobná maminka.

43 dní v nemocnici

Porod se neobešel bez komplikací. Děti se podívaly na svět už ve 31. týdnu poté, co se u ženy objevila intrahepatální cholestáza. V nemocnici následně strávila se svými potomky 43 dnů, propustili je až minulý týden. „Je docela vzácné, aby se nakonec narodila trojčata. Ale my jsme dostali dítě za každý rok, který jsme čekali,“ řekla Wailesová. „Jsme tak šťastní, že to nakonec vyšlo,“ doplnila.

Kvůli protikoronavirovým opatřením, které v nemocnici platí, se nemohl přijít na trojčata podívat zbytek rodiny. Jejich starší dvě sestry, Matilda a Mia, je tak zdravily na dálku pod okny nemocnice. Dnes už jsou rodiče se všemi svými dětmi doma. Manželé tak vychovávají celkem pět holčiček. „Starší dcery byly opravdu nadšené, když se poprvé setkaly s těmi mladšími,“ dojalo rodiče.

Tagy: