Strkanice kvůli zlevněným respirátorům: Důchodci za pár minut vykoupili Lidl

Na Slovensku okamžitě vyprodali respirátory

Obchodní řetězec Lidl nabízel Slovensku respirátory typu FFP2 s třiatřicetiprocentní slevou. Lákavou nabídku se rozhodly využít davy zákazníků, kteří netrpělivě vyčkávali před obchody, ještě než otevřely. Například v Prešově bylo během prvních osmnácti minut zboží pryč, zájemce neodradila ani tlačenice.

Situace se opakovala ve více slovenských městech. Od brzkého rána se plnila nedočkavými zájemci parkoviště u obchodů. Podle webu Nový Čas, který se vydal do prodejny v bratislavské Dúbravce, se na sedmdesát zákazníků kvůli slevě nebálo strkanice či dohadů.

Prečo sme ... národ Karanténa, britská mutácia, zatvorené živobytia mnohých ľudí. Potom príde štvrtková akcia v Lidli...

Posted by Tomas Callo on Wednesday, January 20, 2021

Dav lidí se před slovenskými Lidly tlačil už před otevřením. Balení respirátorů české výroby zlevnilo z 2,99 eura na 1,99 eura, tedy v přepočtu zhruba ze 78 na 52 korun.

V Prešově celá tlačenice, kterou občas doprovázely menší slovní roztržky, trvala pouhých osmnáct minut. Podle mluvčího obchodního řetězce Lidl Tomáše Bezáka přitom obchod objednal třikrát více zboží než na konci roku. „Akce plánujeme několik týdnů až měsíců dopředu. Snažíme se co nejpřesněji odhadnout zájem zákazníků. Extrémní zájem o tento druh zboží však překonal naše očekávání,“ uvedl Bezák.

Podle mluvčího si mohli zákazníci nakoupit maximálně deset balení respirátorů. Uživatel na Facebooku, který zveřejnil video z další prodejny řetězce, však uvedl, že se zákazníci snažili nakoupit zboží i nad limit. „Prodavačka zákaznici řekla, že si nemůže vzít třicet balení, maximum bylo deset. Ona jí však oznámila, ať jí nákup rozdělí na tři části,“ napsal muž k videu. Dav lidí se před prešovským Lidlem tlačil už před otevřením.

Obchodní řetězec nyní komunikuje s dodavatelem a domlouvá naskladnění respirátorů v co nejkratším čase. Povinné nošení respirátorů nebo chirurgických roušek v obchodech a MHD už zavedlo Německo, od pondělí se na něj chystá i Rakousko. Česká republika o tom také uvažuje.

Tagy: