Za potvrzení o vakcinaci proti covidu dostanete joint. Podnik v USA tím děkuje lidem

Za očkování joint

Speciální akcí se jedna z největších prodejen marihuany v Michiganu rozhodla motivovat lidi a hlavně poděkovat těm, kteří se nechali očkovat proti covidu. Podnik The Greenhouse Walled Lake do konce února nabízí za předložení potvrzení o vakcinaci proti nemoci COVID-19 ubalený joint zdarma.

Celý projekt je jakousi formou poděkování lidem za to, že pomáhají zastavit šíření koronaviru v USA. „Všichni jsme ve stresu, ale vakcína by mohla tuto pandemii ukončit. Proto chceme odměnit lidi, kteří se nechali dobrovolně vakcínou naočkovat,“ uvedl majitel podniku Jerry Millen pro CNN.

Na svých facebookových stránkách podnik dodal, že všichni mají stejný cíl, a to ukončit koronavirovou pandemii. Celá akce s název Pot for Shots, tedy „Tráva za vakcínu“, byla spuštěna 22. ledna a potrvá až do 28. února. „Naším cílem je zvýšit povědomí o důležitosti očkování proti nemoci COVID-19. Jako komunita bojujeme proti této hrozné pandemii,“ pokračoval Millen.

Majitel podniku však připustil, že uvažuje i o prodloužení termínu akce, pokud se do konce února nenaočkuje dostatek lidí. „Podporujeme svobodnou volbu. Každý si vybírá, co bude dělat. Je ale důležité, aby lidé přijali bezpečností opatření k zastavení pandemie tím, že zůstanou doma a budou nosit roušku, nebo že se nechají naočkovat,“ řekl Millen.

Ve státu Michigan jsou prodej a rekreační užívání marihuany legálně povoleny od roku 2018. Podle Millena se podnik také snaží podpořit bezpečné a odpovědné užívání marihuany. „Doufáme, že vakcinace je začátek konce této zákeřné pandemie,“ dodal Millen.

Tagy: