Pacientů s covidem rychle ubývá. V úterý jich bylo o čtvrtinu méně než před týdnem

Testování

Aktuální covidová statistika (zdroj: CNN Prima NEWS)

V úterý bylo potvrzeno 3787 případů covidu, o čtvrtinu méně než před týdnem. Dál ubývá i zemřelých, od 11. dubna se počet úmrtí drží pod 100 za den. V úterý bylo očkováno proti covidu nejméně lidí za všední den za téměř dva týdny. Podáno bylo 51 199 dávek vakcín, skoro o pětinu méně než před týdnem.

V úterý dále pokračovalo zpomalování šíření epidemie. Bylo potvrzeno 3787 případů covidu, tedy o čtvrtinu méně než před týdnem. Dále ubývá i zemřelých, od 11. dubna se počet úmrtí lidí s covidem drží pod 100 za den.

V úterý bylo ovšem v Česku očkováno proti nemoci COVID-19 nejméně lidí za všední den za skoro dva týdny. Podáno bylo 51 199 dávek vakcín, což je téměř o pětinu méně než předchozí úterý. Naposledy bylo ve všední den méně očkovaných 7. dubna. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

Původně vláda plánovala, že po Velikonocích bude očkováno až 100 000 lidí denně, poté však začaly váznout dodávky vakcín. Podle vládních materiálů bylo do Česka do 16. dubna dodáno od začátku vakcinace zhruba 2,7 milionu dávek očkovacích látek proti covidu. Vládní očkovací strategie původně počítala, že bude do konce dubna dodáno dohromady asi 3,4 milionu dávek. Do úterního večera bylo v Česku podáno lidem přibližně 2,6 milionu dávek vakcín a přes 893 000 lidí dostalo obě potřebné dávky.

Tagy:
Velikonoce očkování testování vakcína Česko koronavirus COVID-19 pandemie koronaviru potvrzené případy testování na koronavirus dávka Ministerstvo zdravotnictví České republiky všední den