VIDEO: Tanec s marihuanou stál florbalistky reprezentační dres. Byla to hloupost, uznávají

Reprezentanti by měli jít dětem příkladem jak na poli sportovním, tak v běžném životě. Tímto odůvodnil Český florbal vyřazení dvou mladých florbalistek z reprezentačních kádrů. Veronika Kopecká a Karolína Stůjová umístily na sociální sítě video, kde mají v ruce jointa, tedy cigaretu marihuany. K tvrdému trestu sáhnul i jejich současný klub Tatran Střešovice, obě dívky se za příspěvek omluvily.

Ještě před několika týdny bojovaly v dresu Tatranu Střešovice o Superfinále ženské florbalové extraligy. Video, které v pondělí ani ne 20leté sportovkyně umístily na sociální síť TikTok, jim ale rozvoj kariéry minimálně na nějaký čas zbrzdí.

K videu napsaly, že se jim život „doslova rozpadá“. Následně ukázaly joint a začaly tancovat. I když cigaretu s marihuanou nekonzumují, příspěvek vyvolal odezvu v nejvyšších patrech tuzemského florbalu.

Obě hráčky jsou totiž aktuálními členkami reprezentačních celků – Kopecká v širším kádru týmu žen, Stůjová se připravuje na zářijové mistrovství světa juniorek. I když nešlo o oficiální sraz národního celku, Český florbal si prý zakládá na chování členů reprezentantů jak na oficiálních akcích, tak i mimo ně.

„Jsem velmi zklamaná. Součástí naší práce s hráči a hráčkami je kromě sportovní stránky i důraz na další aspekty, které jsou nedílnou součástí výkonu a role člena reprezentace. Patří mezi ně mimo jiné životospráva, kondice, mentální příprava i mediální záležitosti včetně chování na sociálních sítích,“ uvedla ředitelka úseku reprezentace a mezinárodního rozvoje Českého florbalu Zuzana Svobodová.

Mrzí nás to, reagují hráčky

Kopecká i Stůjová byly z reprezentačních kádrů vyřazeny. Stůjová ztrácí možnost zúčastnit se nadcházejícího kempu juniorské reprezentace v Milevsku, který je jednou z posledních možností zabojovat o finální nominaci na mistrovství světa. Vedle toho Kopecká se nebude moci účastnit příští akce ženského reprezentačního týmu.

Juniorské reprezentantky zachraňují svůj den.. 😎

Posted by Český Florbalový Bizár Ultimátně - ČFBU on Monday, June 13, 2022

„Celá situace je nešťastná. Jsme rádi, když jsou reprezentační hráči a hráčky vzory pro mladé florbalisty a florbalistky, avšak podobné chování není v žádném ohledu vhodným příkladem,“ dodala Svobodová.

O pár hodin dříve obdobně reagoval také jejich současný klub – extraligový Tatran Střešovice. Od chování svých hráček se jednoznačně distancuje. „Klub s nimi obratem zahajuje disciplinární řízení a do rozhodnutí jim pozastavuje činnost,“ píše Tatran na svých webových stránkách.

S prohlášením a omluvou přišly i samotné hráčky. „Mrzí nás to, jsme si vědomy toho, že to byla hloupost. Momentálně se vše řeší na úrovni oddílu a jsme připraveny nést za to zodpovědnost. Toto je naše společné vyjádření,“ reagovaly pro web florbal.cz.

Tagy:
marihuana reprezentace sociální síť TikTok Tik Tok sport Praha suspendace florbal Milevsko národní tým florbalista Tatran Střešovice Florbal Česká florbalová unie Tatran Omlux Střešovice Veronika Kopecká Český florbal Karolína Stůjová Tatran