Policejní déjà vu: O víkendu třikrát chytili stejného řidiče pod vlivem drog

Čtyřikrát během jediného víkendu policisté zastavili stejné vozidlo

Jako ve stále se opakujícím se špatném snu si museli připadat o víkendu policisté z pražské pohotovostní motorizované jednotky. Od pátku do neděle totiž zastavili celkem čtyřikrát stříbrné Audi, které třikrát řídil ten samý mladík pod vlivem drog. Počtvrté za volantem seděl jeho kamarád, který byl ovšem také zdrogovaný.

Policisté kontrolovali v pátek na benzinové stanici v pražských Zdibech dvě auta. „V jednom z nich seděl pro policisty již známý pětadvacetiletý řidič, který měl devět zákazů řízení,“ sdělila policejní mluvčí Violeta Siřišťová. V druhém autě seděl teprve osmnáctiletý řidič, který byl pod vlivem drog. Navíc s sebou převážel větší množství omamných a psychotropních látek. Oba byli zadrženi a převezeni na policejní oddělení.

Potřetí se dal mladík na útěk

V neděli v 15:45 policisté zastavili osmnáctiletého šoféra, který byl opět pod vlivem drog, znovu, tentokrát poblíž pražského hlavního nádraží. Mladík skončil zase na policejní stanici, ale nedal si pokoj.

„Jako ve snu si připadali policisté z pohotovostní motorizované jednotky v neděli patnáct minut před dvacátou hodinou, když projížděli pražskou Březiněvsí a v protisměru potkali stříbrné vozidlo Audi, ve kterém opět seděl osmnáctiletý muž, který za volantem neměl co dělat,“ uvedla mluvčí.

Policisté chtěli mladíka zastavit, ten ale začal ujíždět. Nakonec nechal vozidlo poblíž parku v Březiněvsi a dal se na útěk. Policisté ho po několika metrech doběhli a zpacifikovali. „Jelikož měli podezření, že se ve vozidle v danou chvíli nachází drogy, byl na místo přivolán i služební pes. Ve vozidle se žádné drogy nenacházeli, ale služební pes označil místa, kde se drogy v minulosti převážely,“ řekla Siřišťová. Řidič tak byl potřetí převezen na policejní oddělení.

Počtvrté už alespoň neřídil

Když už si policisté mysleli, že budou mít od mladíka pokoj, zastavili stříbrné Audi počtvrté, pro změnu v Liberecké ulici. Tentokrát ji řídil jiný třiatřicetiletý muž, který měl ovšem také pozitivní test na drogy. I on byl převezen na místní stanici. Podle mluvčí je podezřelý ze spáchání přestupku. Řidič nebyl v autě sám. „Společnost mu dělal pětadvacetiletý muž, kterého příslušníci pohotovostní motorizované jednotky zastavili v pátek v pražských Zdibech, a s nimi i osmnáctiletý mladík, který se několik hodin předtím pokusil ve stejném vozidle ujet v pražské Březiněvsi,“ sdělila mluvčí.

„Oba řidiči vozidla Audi jsou v současné chvíli podezřelí ze spáchání přestupku na úseku dopravy. Avšak poté, co bude vyhodnocen biologický materiál, mohou být podezřelí i ze spáchání trestného činu řízení pod vlivem návykové látky,“ dodala Siřišťová.

Tagy: