Záběry jako z filmu od Hitchcocka. Ptáci v Austrálii útočí na doručovací drony

Havran polní

Nad australskými městy čím dál častěji dochází k ptačím útokům na doručovací drony. Opeřencům totiž vadí, když přístroje létají blízko jejich hnízd. Některé záběry pak trochu připomínají kultovní film Ptáci od Alfreda Hitchcocka.

Australané si během koronavirové pandemie zvykli na doručování zboží pomocí dronů. „Občas se stává, že ptáci krouží kolem dronu, teď ale do něj jeden začal klovat,“ uvedl Ben Roberts, který si naposledy přes doručovací službu objednal kávu. Tentokrát o ni málem přišel.

Podle ornitologů ptáka poháněly hormony. Nedaleko měl totiž hnízdo, a tak se snažil chránit si své teritorium. „Není na tom nic neobvyklého. Havrani mohou být útoční, obzvlášť v blízkosti hnízda,“ dodal ornitolog Neil Hermes.

Doručovací společnost se proto snaží s problémem vypořádat. „Víme, že blízko adresy, kam jsme kávu dodávali, hnízdí opravdu tento konkrétní havran. Službu jsme tam pozastavili do té doby, než nám ornitologové potvrdí, že sezona hnízdění skončila,“ řekl její majitel Jesse Suskin.

Důkazů, že se ptáci o oblohu s drony dělit nechtějí, v poslední době přibývá. Někteří zákazníci se tak budou muset opět spolehnout na klasický způsob doručování zásilek.

Tagy: