Záběry ukrajinského tanku v akci. „Oceloví vlci“ udeřili na ruské výsadky, hlásí Kyjev

Ukrajinský tank během bojů s ruskými jednotkami u města Časiv Jar

Ukrajinský tank v akci

Ukrajinská 3. útočná brigáda využívá k zadržování ruských okupantů v Charkovské oblasti i tanky. Obávaná vojenská skupina sdílela nové video, na němž je vidět práce jedné z posádek pásového kolosu. Od samého rána hořely výsadky s Rusy, uvedla ukrajinská 3. brigáda. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Začala jaderná válka? Ne, to jen naše tanky střílejí na nepřítele. Od samého rána hořely výsadky s Rusy. Podívejte se na nové video, jak naši bojovníci přivítali okupanty v Charkovské oblasti. Zdraví vás jednotka ‚Oceloví vlci‘ z našeho tankového praporu,“ uvedla ukrajinská 3. útočná brigáda na svém Telegramu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ukrajina nabídla Česku finanční i personální pomoc pro boj se záplavami. Posvětil ji Zelenskyj

Obávanou vojenskou skupinu, která v minulosti bojovala u Bachmutu či Avdijivky, pochválil kyjevský resort obrany. „Ocelové bestie v akci. Tanky 3. útočné brigády pracují v Charkovské oblasti,“ informovalo ukrajinské ministerstvo na sociální síti X.

Na záběrech, které pořídili člen ukrajinské posádky pomocí kamery GoPro a zčásti i bezpilotní letoun, je vidět práce tanku na neobydleném území východně od Charkova. Ukrajinci během střetu pálili na ruské jednotky z hlavní tankové věže i z těžkého kulometu.

„Tohle je naše tanková pěst, společně postupujeme naší zemí a hasíme ruské pokusy o průlom. Tanky jsou naše ocelová síla. Ať nadále slouží jako naše brnění, které bude vždy pálit na nepřátelské cíle,“ dodala ukrajinská 3. brigáda na svém Facebooku.

PODÍVEJTE SE NA DALŠÍ VIDEO: Záběry „ukrajinského Vietnamu“ a surové přestřelky v lese. Azov ukázal, jak drtí okupanty

Tagy:
válka tank tanky střelba Ukrajina posádka Rusko Charkov obrněné vozidlo těžká technika Charkovská oblast Ukrajinská 3. útočná brigáda