Zabila své tři děti, vězení ale unikla. Zoufalý manžel se bojí, že po rozvodu přijde i o dům

Peklem na zemi si poslední roky prochází Andrew McGinley. Manželka před dvěma lety zabila jejich tři malé děti. Vězení se ale vyhnula, skončila na psychiatrii a se svým manželem se odmítá vídat. Andrew se rozhodl pro rozvod, bojí se ale, že v tom případě přijde i o rodinný dům.

Tragický příběh se začal odehrávat v lednu 2020. Žena McGinleyho Dedire udusila své tři děti — Conora (9), Darragh (7) i tříletou Carlu. Soud ji ale označil za nepříčetnou, takže se žena vyhnula vězení a byla umístěna do psychiatrické léčebny v Dublinu. Svého manžela podle médií odmítá vídat.

Andrew se tak rozhodl pro rozvod. Jenže s tím se pojí další problém — rodinný dům v Newcastlu. „Možná ho budu muset prodat,“ uvedl pro web Dublin Live. Důvodem jsou požadavky jeho ženy. Pokud bude trvat na polovině majetku z rozvodu, nezbyde Andrewovi jiná varianta. „Snažil jsem se ji kontaktovat, ale vůbec se mnou nechce mluvit,“ dodal.

Ačkoliv se hrůzný zločin odehrál právě v tomto domě, je to zároveň místo, které mu děti připomíná, a velmi by ho ranilo, kdyby o dům přišel. Připouští ale, že je smířen i s touto variantou, i když by to pro něj po ztrátě dětí a ženy představovalo další krutou ránu.

„Každý den mě to pronásleduje, je to jako rána železnou palicí. Ráno se probudím a prásk. A pak teprve začne den. Prostě se s tím naučíte žít. Jinak to nejde. Chybí mi každou noc a každý den,“ popsal Andrew svá muka. Řekl také, že svoji ženu přestal milovat v den, kdy nepochopitelný čin spáchala.

V průběhu soudního líčení pak přišel další šok, Andrew se dozvěděl poslední slova svého syna Conora. „Když mu dala tašku na hlavu, řekl: ,Přestaň mami! Co to děláš?‘ Radši bych to nevěděl,“ popsal Andrew.

Napsal knihu

Muž se nyní věnuje charitativním projektům pro děti. „Drží mě to nad vodou. Dokončil jsem teď knihu, která je založená na postavě, kterou stvořili mí synové Conor a Darragh. Jmenuje se Prestin,“ popsal Andrew. Nyní doufá, že o jeho knihu projeví zájem některý z vydavatelů, a odkaz jeho zabitých chlapců se tak dostane na prodejní pulty.

Tagy: