Začal ostře sledovaný soud případu vraždy studenta Tupého. Promluvil klíčový svědek

Obžalovaného Adama Puškára přivedla k soudu policejní eskorta

Na Slovensku začal ostře sledovaný proces. Jde o 18 let starou vraždu studenta Daniela Tupého

Na Slovensku začal ostře sledovaný proces. Týká se osmnáct let staré vraždy studenta Daniela Tupého. Podle obžaloby je za jeho smrtí právník Adam Puškár, který měl v minulosti blízko k extremistům, informovala TV JOJ.

Daniel Tupý přišel o život na Tyršově nábřeží. Se svými přáteli přešel Starý most a chtěl jít na pivo. Vtom se na ně vrhla skupina extremistů, mezi nimiž byl i Adam Puškár. Podle obžaloby to byl právě on, kdo měl při rvačce vytáhnout nůž a studenta pobodat.

ČTĚTE TAKÉ: Z dědečka se stal sexuální predátor. Muž z Děčínska znásilnil dceru i vnučky, u soudu se kál

Puškár u soudu prohlásil, že je nevinný, a odmítl vypovídat. Promluvil ale klíčový svědek, který právníka z vraždy usvědčuje. Popsal, že viděl obžalovaného stát nad ležícím mužem s dlouhými vlasy a pohybovat pěstí nahoru a dolu.

„Ten svědek ani neví, zda to byl vůbec pan Tupý, kterého měl údajně náš klient nějakým způsobem fyzicky atakovat. A pokud by to měl být pan Tupý, nevěděl, jak ležel, zda na zádech, nebo na boku,“ sdělil pro TV JOJ Roman Benedikovič, Puškárův obhájce.

„Vy si ale musíte uvědomit, že se jedná o výpověď 18 let po skutku. V zásadních věcech, které pan Malíček, jako hlavní svědek, popisoval, rozpory nejsou,“ oponovala slovům Benedikoviče státní zástupkyně Sonia Juríčková.

Malíček přiznal, že Tupého také několikrát bodl, ale zavřeným nožem. Pak všichni utekli. Když se později setkali, měl mu Puškár říct, že vražedný nástroj hodil do Dunaje.

Obhájce obžalovaného Adama Puškára na začátku jednání uvedl, že celou obžalobu považuje za paskvil: „Obvinění a obžaloba se jim rozbíjí. A dovolím si obrazně tvrdit, při vší úctě k panu Tupému, že po dnešní výpovědi svědka, dostala bodné rány do krku právě prokuratura.“

Malíček léta mlčel, protože prý pracoval v bezpečnostních složkách a bál se obvinění a ztráty zaměstnání či společenského postavení. V době vraždy Tupého studoval na policejní akademii.

Jednání bude pokračovat 8. ledna a před soudem mají vypovídat čtyři svědci.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sex s milenkou, vykopnuté dveře a postřelený manžel. Expolitik z Lovosic vypovídal u soudu

Tagy:
Krimi zprávy soud krimi extremismus vražda Tyršovo nábřeží Daniel Tupý Adam Puškár TV JOJ