Odstartovalo očkování seniorů. V Praze za nimi jezdí speciálně vybavená dodávka

Očkování seniorů

Začalo očkování seniorů. V Praze za nimi jezdí speciální vůz

V domově důchodců U Agáty, který se nachází v pražských Řeporyjích, probíhá jedna z prvních očkovacích akcí. Od pondělního rána zde stojí mobilní tým, který pomůže místním zdravotníkům s očkováním seniorů i pracovníků centra.

Očkování seniorů bude probíhat také ve speciální dodávce, uvnitř které se nachází sociální zázemí a mrazák, ve kterém lékaři uskladňují vakcínu. Tento mobilní tým je připraven pro podání vakcín v případě, že ošetřující lékař je nebude schopen podávat uvnitř seniorského domova.

Samotné očkování probíhá v domově U Agáty ve třech fázích. Nejprve se naočkuje část zaměstnanců, poté klienti. Ti budou naočkováni přímo ve svých pokojích tak, aby byli v klidu a bezpečí. Poté se naočkuje zbylý personál. Celkově se nechá naočkovat 54 lidí, téměř všichni senioři. Pouze tři lidé očkování nebudou, a to ze zdravotních důvodů.

Očkování v domovech důchodců odstartovalo v pondělí také v jiných krajích. První vakcíny se už minulý týden v pátek podaly v Olomouckém kraji. O vakcinaci má zájem velké množství seniorů. Například v Libereckém kraji je to více než 80 procent lidí.

Tagy: