Malí bojovníci dál dojímají svět. Děti pod troskami dokázaly přežít i šest dní

Několik dní po ničivých zemětřeseních v Turecku a Sýrii, vyprostili záchranáři z trosek další děti. V sutinách nalezli i batolata a miminka ve věku několika měsíců. Někteří malí přeživší vydrželi pod troskami více než 150 hodin, tedy přes šest dní.

Zázrak se udál v neděli, kdy byla zpod těžkých kusů betonu po téměř 160 hodinách zachráněna dvouletá holčička, napsal web The Sun. Záchranáři ji zabalili do fólie a přikrývek, aby ji ochránili před chladem, a ošetřili jí ránu na hlavě. Holčičce nasadili také kyslíkovou masku na podporu dýchání.

ČTĚTE TAKÉ: Desetiletá Judy přežila v sutinách a mrazu šest dní. Psí pátrači z Česka označili další místa

V jihoturecké provincii Hatay vyhrabali v sobotu z trosek sedmiměsíčního Hamzu. Na záběrech ze záchranné akce bylo vidět, jak se chlapcovi zachránci radují a objímají. V centrální části Hataye také zachránili muže a jeho pětiletou dceru Emiru, informoval Daily Mail.

Dalším ze zázraků je i záchrana dvouměsíčního dítěte, které vytáhli z trosek v turecké Antakyi po 128 hodinách od zemětřesení. Miminko bylo okamžitě převezeno do nemocnice k lékařskému ošetření. Jeden z uživatelů Twitteru sdílel dojemné video, na které se dítě usmívá poté, co bylo zachráněno.

„A tady je hrdina dne! Batole, které zachránili 128 hodin po zemětřesení. Spokojené po umytí a chutném obědu,“ píše se v příspěvku.

Ještě v pondělí se ve městě Adiyaman podařilo záchranářům vyprostit ze sutin šestiletou holčičku, uvedla agentura Anadolu.

Přístup k vodě a vzduchu jsou dva základní faktory, které rozhodnou, jak dlouho je člověk uvězněný v sutinách schopný přežít. Sedmnáctiletý mladík Adnan Muhammed Korkut se musel uchýlit k pití vlastní moči, aby zůstal naživu. Byl zachráněn ze sklepa nedaleko epicentra zemětřesení v Gaziantepu.

Tagy: