Začne v Česku podzim dřív? Do konce srpna bude pršet, mohou přijít i bouřky

Dítě v kaluži

Převážně zataženo s občasným deštěm. Tak má podle Českého hydrometeorologického úřadu (ČHMÚ) vypadat zbytek srpna a začátek září. Teploty se podle meteorologů vyšplhají maximálně k 22 °C a klesnou k 7 °C. Déšť začne ustávat až ve středu.

sobotu bude převážně oblačno a na většině území bude pršet. Občas mohou přijít i bouřky. K večeru bude srážek ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou k 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají 14 až 18 °C, na Moravě a ve Slezsku ojediněle až ke 20 °C. V 1 000 m na horách bude kolem 10 °C. Vát bude slabý severozápadní nebo proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

V neděli bude stejně jako v sobotu oblačno až zataženo, místy deštivo. Ojediněle se mohou objevit i bouřky. Během dne se oproti sobotě oteplí o jeden stupeň Celsia, nejnižší teploty mají podle meteorologů klesnout až k 7 °C. Vát bude slabý západní až severozápadní vítr 1 až 4 m/s.

pondělí i v úterý má být v Česku počasí podobné jako o víkendu. Srážky začnou ustávat až ve středu.Od čtvrtka do soboty má být podle ČHMÚ většinou oblačno s občasnými přeháňkami. Postupně se obloha ale začne vyjasňovat. Ráno se mohou objevovat mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou k 12 až 7 °C, při malé oblačnosti až k 4 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 17 až 22 °C.

Tagy: