Žádná sebevražda, ale omyl? Cimický se po předávkování údajně probral, zatím nevypovídal

Psychiatr Jan Cimický

Už za necelé dva týdny má před soud předstoupit Jan Cimický

Psychiatr Jan Cimický, který čelí obvinění ze znásilnění, se podle informací deníku Blesk již probral v nemocnici. S policisty však ještě nemluvil. V sobotu ho v bezvědomí převezla sanitka do ÚVN Střešovice po údajném předávkování. Podle informací Blesku šlo o nešťastnou náhodu, kdy si Cimický vzal příliš mnoho prášků na spaní. Podle dřívějších informací redakce CNN Prima NEWS získaných z jeho okolí se však mohl před blížícím se soudem pokoušet o sebevraždu.

Cimický měl podle Blesku upadnout do bezvědomí kvůli předávkování léky. Vedle prášků na spaní si údajně vzal i lék proti úzkostem a depresím. „Pan doktor to s prášky trošku přehnal a k ránu se mu udělalo zle,“ sdělil deníku zdroj z psychiatrova okolí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Cimického předávkování mě nepřekvapilo, říká jeho blízký přítel. Bendová psychiatra nelituje

Muž, který měl již za necelé dva týdny stanout před soudem kvůli čtyřem znásilněním a více než třem desítkám případů vydírání, měl následně zavolat spolupracovníkovi z centra duševního zdraví Modrá laguna. To je Cimického ordinace i bydliště, kde se v době údajného předávkování nacházel. Na místě ho již v bezvědomí měla nalézt recepční centra.

Výslech stále neproběhl

Psychiatr se údajně již probral, jeho zdravotní stav však policistům zatím stále neumožnil, aby ho vyslechli. „V případu neproběhl žádný posun a dotyčný nebyl dosud vyslechnut,“ doplnil policejní mluvčí Richard Hrdina. Policie chce Cimického vyslechnout, právě aby vyšetřila okolnosti jeho převozu do nemocnice. Muži zákona okolí Modré laguny po události střežili, později se rozhodli ho zapečetit.

Jestli soud začne v původním termínu, zatím není jasné. Zřejmě bude záležet na tom, zda zdravotní stav Cimickému umožní účast na líčení. „S největší pravděpodobností bude odročeno. Bez obžalovaného prostě začít nemůže. Soud bude zdravotní důvody respektovat, ale pokud by měla neschopnost účasti trvat nepřiměřenou dobu, určitě si vyžádá stanovisko znalce. Tato doba je individuální, zváží ji soud,“ vysvětlil dříve pro CNN Prima NEWS advokát Jan Černý.

K TÉMATU: Cimický brzy stane před soudem. Tři nejzávažnější činy jsou ale promlčené

Tagy: