Žádný lazaret. Trump má v nemocnici šest přepychových pokojů a péči 24 hodin denně

Poprvé od Ronalda Reagana skončil sloužící americký prezident v luxusní nemocnici Waltera Reeda. Donald Trump se do střediska uchýlil kvůli nákaze koronavirem. Jak se mu tam žije?

Kdo by si představil pustou nemocniční ubikaci s bílými stěnami, nemohl by být dále od pravdy. V nemocnici Waltera Reeda má Trump k dispozici šest místností včetně jednotky intenzivní péče, kuchyně, obývacího pokoje, konfereční místnosti, ložnice a jídelny s křišťálovým lustrem.

Prezident je pod neustálým dozorem lékařů. Pokud neleží na lůžku, může se věnovat pracovním povinnostem stejně poctivě jako v Bílém domě. „Ten chlap nikdy nepřestane pracovat,“ uvedl na Twitteru Trumpův poradce Judd Deere, který zveřejnil fotografie, na kterých se Trump probírá písemnostmi v nemocničním plášti.

Lékaři, kteří se o Trumpa starají, bydlí v nemocnici a jsou prezidentovi k dispozici 24 hodin denně. Pokud by si náhodou jeho zdravotní stav vyžádal praxi dalších odborníků, nemocnice Waltera Reeda je okamžitě připravena je povolat. Má totiž k dispozici seznam dalších prověřených expertů.

Exkluzivní služby kliniky Waltera Reeda musel naposledy využít americký prezident Reagan, který si na místě léčil střelná poranění, která utrpěl při nezdařeném atentátu. Stalo se tak 30. března 1981, jen dva měsíce po Reaganově inauguraci.

Nemocnice Waltera Reeda tehdy sídlila ve Washinghtonu, v roce 2011 se ale uzavřela a prezidentská nemocnice se přestěhovala do Marylandu, kde funguje dosud.

Tagy: