Žádný rasismus tam nebyl. Vymýšlíte si, protože jste prohráli, vzkazují děti Rangers

Na Letné ve čtvrtek fandily děti. Podle britských médií se dopustily rasismu.

Děti k nařčení z rasismu

Fotbalová Sparta v Evropské lize porazila skotský tým Rangers, více než dění na hřišti se ale rozebírá chování českých dětí, které hře přihlížely. Britská média vyšilují o údajném rasistickém pokřikování na hráče Glena Kamaru. Děti se ale brání, podle nich si klub jen vymýšlí, aby svět neřešil jeho prohru.

Stadion na Letné až po strop narvaný dětmi si fotbalový svátek užíval, jak se patří. Děti fandily Spartě a bučely na hráče soupeřícího týmu. Nešlo ale o žádné rasistické pokřikování, jak se světu snaží namluvit britská média. O incidentu se pro CNN Prima NEWS rozpovídali ti nejpovolanější – děti, které zápasu přihlížely.

„Asi to byla nejlepší atmosféra, kterou jsem na Spartě kdy zažil,“ komentoval malý fanoušek. A co si myslí o údajném rasistickém útoku na Kamaru? „Všichni si myslí, že se na něj bučí, protože je černý, ale já si myslím, že to není pravda,“ dodal.

Také ostatní děti se domnívají, že se celá kauza zbytečně nafukuje. „Protože prohráli, tak musejí něco vytáhnout, aby ta prohra nebyla tak výrazná,“ řekl pro CNN Prima NEWS další dětský fanoušek.

„To bučení rozhodně nebylo kvůli tomu, že je černý,“ přidal se jiný.

Britové ale vysvětlování české strany nevnímají. Tamní média píší o šokujícím rasismu českých dětí, které zjevně indoktrinovali nenávistí jejich rodiče. O údajném rasismu na Spartě napsali například v Německu.

Vůči mediální tortuře se ohradili i tuzemští politici. Nadávky na české děti odsoudil nejprve vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Jeho spolustraník a ministr zahraničí Jakub Kulhánek si posléze předvolal britského velvyslance, aby s tím situaci řešil.

Tagy: