Neúspěšný pokus o vypuštění ruských tanků do vesmíru. Ukrajinci se znovu vysmáli okupantům

Ukrajinský útok na ruský tank

Ukrajinci zničili ruský tank

Útoky ukrajinských obránců proti ruským okupantům nadále pokračují. Generální štáb či ukrajinské silové resorty zveřejňují denně záběry, které zachycují zničenou ruskou techniku. Příkladem je video, na němž ruský tank po zásahu zmizel v oblaku černého dýmu. Okolnosti vzniku záběrů však není možné nezávisle ověřit.

„Ukrajina. Neúspěšný pokus o vypuštění ruských tanků do vesmíru,“ připsal Generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny k videu, které zachycuje výbuch ruské těžké techniky.

Kde a kdy k útoku došlo však ukrajinská armáda neuvedla. „Pokusíme se o další, říkají naši vojáci. Myslíte si, že se to podaří?“ doplnil generální štáb. Ukrajinské ministerstvo obrany záběr, na němž se tank změní v ohnivou kouli a dočista se ztratí v oblaku černého dýmu ironicky dodalo, že se nejedná o start vesmírné lodi.

„Tohle je další ruský tank, který dojel do cíle,“ dodává. Operační středisko Jih následně informovalo, že Ukrajinci celkem jedenáctkrát zasáhli ruské pozice. „V průběhu dne dva ruské obojživelné útočné oddíly za podpory tanků, obrněných vozidel a dělostřelectva provedly útočné operace na ose Blahodatne–Partysanske s cílem zlepšit nepřátelské taktické pozice,“ informovali obránci.

Večer se Rusové pokusili postoupit z Oleksandrivky do Tavriiske. „Neuspěla a ustoupila. Omezeni v tom, jak moc se mohou pohybovat po zemi, se Rusové uchýlili k již známé taktice použití útočných letadel a vrtulníků k provádění úderů podél linie dotyku. My jsme žádné ztráty neutrpěli,“ cituje web Ukrajinska pravda.

Ukrajinská letadla provedla jedenáct náletů na ruské pozice v okolí Oleksandrivky, Blahodatne, Velykopillia, Novopetrivky, Kostromky, Bilohirky a Bruskinske.

Tagy: