Záhada v jihoafrickém Východním Londýně. V klubu zemřelo 22 lidí, nikdo neví proč

Sklenička whisky

Mrtví v jihoafrickém baru

Úřady v Jihoafrické republice se zabývají záhadným incidentem, ke kterému došlo v jednom z nočních klubů ve městě East London (Východní Londýn). Na místě se totiž ráno objevilo nejméně 22 mrtvých těl a nikdo prozatím neví, jak oběti zemřely.

Východní Londýn je město na jihovýchodním pobřeží Jihoafrické republiky. V tamním nočním klubu Enyobeni Tavern lidé ráno po bujaré noci objevili nejméně 22 mrtvých těl, která ležela na zemi i na stolech.

Úřady i policie prozatím tápou nad tím, co mohlo smrt tolika lidí způsobit. Informovala o tom americká CNN. Média spekulují o možnosti, že v nočním klubu došlo ke kolektivní otravě. Podle jiných zdrojů v baru vypukla z nějakého důvodu panika, lidé utíkali ven a v chaosu zmíněné oběti ušlapali.

Policie podobné spekulace prozatím ignoruje a shromažďuje co největší počet stop. Například se snaží zjistit, kolik lidí noční klub v osudnou noc navštívilo. Na místě operují i záchranaři.

K Enyobeni Tavern mezitím přicházejí zdrcení příbuzní obětí, kteří se snaží nalézt své blízké. Policie je ale k tělům nepouští. Podle CNN se věk obětí pohybuje od 18 do 20 let.

Tagy: