Záhada zmizení Rudyho rozluštěna. Policie po něm pátrala osm let, celou dobu byl doma

Rudy Farias zmizel před osmi lety při venčení psů

Záhadné zmizení Rudyho má nečekané rozuzlení

Úřady v Texasu rozluštili záhadu zmizení Rudyho Fariase. Policie po něm od roku 2015 pátrala poté, co se podle rodiny nevrátil z venčení psů. Před několika dny mladého muže objevil všímavý svědek, jak spí před kostelem. Vyšetřovatele zajímalo, kde byl a co dělal dlouhých osm let. Nyní přišli s překvapivým závěrem — Rudy byl po celou dobu doma se svojí matkou.

Farias byl hlášen jako pohřešovaný od 6. března 2015. Tehdy 17letý mladík se podle své matky nevrátil z venčení psů. Od té doby po něm policie pátrala, po Texasu byly také rozmístěny billboardy s jeho fotkou. Když se Rudy minulý týden objevil v zuboženém stavu před jedním z kostelů v Houstonu, byl převezen do nemocnice. Podle matky s rodinou nekomunikoval. Vyšetřovatelům ale následně sdělil poměrně zajímavé informace.

„Zjistili jsme, že se Rudy vrátil domů 8. března 2015, tedy krátce po svém zmizení. Jeho matka ale pokračovala v klamání policie a neoblomně tvrdila, že je Rudy stále nezvěstný,“ citovala CNN slova vyšetřovatele Christophera Zamory. Podle něj navíc Farias i jeho matka uváděli falešná jména a data narození, čímž policisty zmátli.

Zamora připustil, že vyšetřovatelé byli v průběhu let skeptičtí k verzi, že se Rudy skutečně pohřešuje. Ozvalo se totiž několik svědků, kteří měli „zmizelého“ Fariase zahlédnout přicházet nebo odcházet z domu. Matka ale tvrdila, že šlo o jejího synovce.

Motiv toho, proč matka všem včetně policie tvrdila, že se Rudy pohřešuje, zatímco byl celou dobu doma, nastínila pro web The Independent soukromá detektivka Brenda Paradiseová, která se na hledání Fariase podílela. Podle ní matka na svém facebookovém účtu opakovaně žádala o peníze, aby mohla Rudyho najít. Dokonce si prý vymyslela příběh, že jejího syna unesli pašeráci lidí z Mexika a potřebuje hotovost na jeho vykoupení.

To vše nyní pravděpodobně bude zkoumat policie. „Státní zástupce se rozhodl nikoho neobvinit, dokud nebude celé vyšetřování ukončeno,“ uvedl Zamora a doplnil, že přinejmenším v uvádění falešných jmen vyšetřovatelům vidí rozpor se zákonem.

Tagy: