Záhadný případ zmizelého Rudyho: Mladík se objevil po osmi letech, leží v nemocnici a nemluví

Po dlouhých osmi letech byl před kostelem v americkém Houstonu nalezen Rudolph Rudy Farias  chlapec, který byl pohřešován od 6. března roku 2015

Pohřešovaný Rudolph Farias byl po osmi letech nalezen

Zázraky se dějí. Po dlouhých osmi letech byl před kostelem v americkém Houstonu nalezen Rudolph „Rudy“ Farias – chlapec, který byl pohřešován od 6. března roku 2015. Napsala o tom americká stanice CNN poté, co informaci potvrdilo tiskové oddělení houstonské policie.

Oddělení policie v Houstonu obdrželo 29. června telefonát ohlašující muže ležícího před kostelem ve východní části města. Následně mohli potvrdit, že jde o Fariase. Zatím však není jasné, kde se Rudy posledních osm let nacházel. Strážci zákona podle americké CNN odmítli poskytnout jakékoliv doplňující informace.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Skok matky s dětmi do Macochy zachytila kamera. Policie zkoumá, zda šlo tragédii zabránit

Chlapcova matka Janie Santanová v prohlášení uvedla, že Farias nemluví a není schopen se svou rodinnou jakkoliv komunikovat. „Dostává se mu péče, kterou potřebuje, aby překonal prožité trauma,“ dodala s tím, že jejího syna objevil dobrý samaritán, který zavolal příslušné záchranné složky.

V době, kdy na místo dorazili hasiči, byla podle šéfa houstonského požárního sboru Sama Peñi na místě přítomna i matka Santanová. „Farias odmítl převoz do nemocnice a jeho matka podepsala formulář o odmítnutí transportu,“ řekl Peña. Následně na místě podle něj zůstala už jen rodina a policie. V nemocnici však podle webu Sky News Rudy nakonec stejně skončil. Policisté čekají, až jej budou moci vyslechnout.

K podmínkám a okolnostem, za jakých byl Farias nalezen, se Texaské centrum pro pohřešované odmítlo vyjádřit s tím, že se soustředí na zmizelé osoby a jejich rodiny. „Naším posláním je pokračovat v podpoře rodin, jejichž milovaní se ztratili,“ řekla za centrum Melissa Rangel s důrazem na cíl organizace. „Rudy Farias byl pohřešován osm let, nyní byl však nalezen a je v bezpečí,“ dodala pro CNN.

Zmizel, když venčil své psy

Farias zmizel podle houstonské stanice KHOU v pouhých 17 letech, když šel vyvenčit své dva psy v severozápadní části Houstonu. Místo, kde se Farias posledních osm let zdržoval, však zůstává neznámé. V září 2018 obdržela policie od rodiny informaci, že byl Farias spatřen, jak spí za domem jednoho z rodinných příslušníků. Houstonská policie jej na místě nicméně nenašla. Případ podle policie zůstává předmětem vyšetřování.

Rudy podle rodiny trpěl depresemi, které zesílily poté, co zemřel při nehodě na motorce jeho bratr. „Na vlastní oči sledoval, jak jeho nejlepší kamarád umírá,“ uvedla pro web Sky News soukromá vyšetřovatelka Brenda Paradise v dubnu 2015. „Jeho bratr byl jeho nejlepším přítelem. Prošel si ve svém věku něčím, co by se tak mladým lidem stávat nemělo,“ uzavřela s tím, že jednou z pracovních hypotéz bylo, že se Rudy ztratil vlivem dezorientace způsobené vysazením léků.

Tagy: