Záhadná smrt mladého hokejisty. Janne Puhakka překvapil coming outem. Nyní je ve hře vražda

Devětadvacetiletý bývalý profesionální hokejista Janne Puhakka byl v neděli večer zastřelen ve svém domě ve finském městě Espoo. Sportovce, který jako první finský hokejista veřejně přiznal svou homosexualitu, měl zastřelit jeho o více než 30 let starší partner, píší tamní média.

Kolem osmé hodiny večerní uslyšel jeden z kolemjdoucích střelbu a informoval tísňovou linku. Na místo se okamžitě vypravilo několik hlídek, poznamenal deník Ilta-Sanomat. Policie po příjezdu nalezla devětadvacetiletého Janneho Puhakku se závažným střelným zraněním, kterému na místě podlehl.

ČTĚTE TAKÉ: Zaživa upálil svou manželku v autě. Odsouzený muž z Českolipska teď podává ústavní stížnost

Kriminalisté na místě zadrželi podezřelého, o koho se přesně jedná, však neupřesnili. Podle dosavadních indicií by však mělo jít o Puhakkova partnera, šestašedesátiletého Rolfa Nordmema, poznamenal deník Iltalehti. Policie ale okolnosti případu stále vyšetřuje.

Janne Puhakka byl známý především díky své hokejové kariéře, během které hrál za několik významných týmů ve Finsku i v zahraničí. Většinu své kariéry strávil v dresu Espoo Blues. Jeho posledním angažmá byl však francouzský tým Gap, kde hrál na nejvyšší úrovni do sezóny 2017–2018, po které se rozhodl ukončit svou aktivní kariéru.

Do historie finského hokeje se ale nezapsal pouze svými sportovními úspěchy, ale také tím, že se stal prvním finským hokejistou, který se veřejně přihlásil ke své homosexuální orientaci. V létě 2014 se seznámil se svým o 37 let starším přítelem Nordmemem. Pět let udržovali vztah na dálku, v roce 2019 se přestěhovali do společného bytu v Helsinkách a o tři roky později do dvojdomku v Espoo.

Puhakka byl v posledních měsících středem pozornosti i díky účinkování ve finské variantě reality show Zrádci s názvem Petolliset. Závěrečný díl se měl vysílat tento čtvrtek, televize ale oznámila, že kvůli tragédii se termín přesouvá.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Koupili dům, v mrazáku našli lidskou hlavu a ruce. Ostatky patří dítěti, zjistila policie v USA

Tagy:
útok homosexualita Sanna Marinová LGBTQ hokej vražda Finsko střelba násilí sport Janne Puhakka Rolf Nordmo