Zahradil: Europarlament ovládla nesnášenlivost. Leze mi na nervy jeho špionománie a paranoia

Europoslanec Jan Zahradil (ODS)

360°, Jiří Pospíšil, Jan Zahradil, Dita Charanzová - 7.6. v 21:30

Situace v Evropském parlamentu se zhoršila, pronesl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS europoslanec Jan Zahradil (ODS). Konstatoval to v reakci na slova premiéra Petra Fialy (ODS), který v superdebatě uvedl, že Evropa se vyvíjí dobrým směrem. Podle Zahradila se europarlament stal od posledních voleb v roce 2019 „nesnášenlivým tělesem“. Trnem v oku je mu v zákonodárném orgánu „špionománie a paranoia“.

Fiala v superdebatě ve vysílání CNN Prima NEWS prohlásil, že Evropská unie se vyvíjí dobrým směrem. Něco takového však jeho spolustraník Zahradil odmítá. „Pokud budu vývoj posuzovat z hlediska mých čtyř volebních období, můžu říct, že situace v Evropském parlamentu se zhoršila,“ poznamenal.

K TÉMATU: Fiala potřebuje psychiatra, řekl Babiš. Jeho lidi chlastali vodku a jedli kaviár v Kremlu

Zákonodárný orgán byl podle něj v minulých volebních obdobích věcnější a méně ideologický. „Od posledních voleb v roce 2019 se stal nesnášenlivým tělesem, a to především ve dvou aspektech,“ prohlásil europoslanec v pořadu 360°.

Za první problém označil „zelenou agendu, které se ale vše vrátí, jelikož největším poraženým voleb bude nejspíše frakce Zelení/EFA“. „Druhou věcí, která mi leze na nervy, je hledání vnitřního nepřítele. Jakmile někdo zkritizuje nějaký aspekt evropské integrace, ihned se začne spekulovat, jestli ho neplatí Vladimir Putin nebo zda se nejedná o ruskou propagandu,“ pronesl Zahradil.

Podotkl, že tyto záležitosti „hraničí až se špionománií“. „Připomíná mi to paranoiu. Když jsem v roce 2004 nastupoval do úřadu, s něčím takovým jsem se nesetkal,“ dodal europoslanec.

Výsledky voleb do Evropského parlamentu můžete sledovat prostřednictvím on-line článku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fiala v debatě překonával sám sebe, shodli se experti. Babiš je překvapil mizernou přípravou

Tagy: