Mrazivé rozloučení žokeje Minaříka: Nevyčítej si to, napsal manželce před sebevraždou

Těžká situace donutila nejúspěšnějšího českého žokeje Filipa Minaříka sáhnout si 4. září na život. Kvůli poranění mozku mu doktoři zakázali nadále se věnovat závodění, navíc měl být se svou ženou, která o něj pečovala po pádu z koně v roce 2020, v rozvodovém řízení. Podle informací webu Blesk, který o pozadí tragického případu informoval, zanechal dopis na rozloučenou.

Žokej se 4. září upálil v autě. Za jeho činem stála řada faktorů. Kvůli pádu v roce 2020 a s tím spojenému poranění hlavy mu doktoři zakázali jakoukoliv aktivní účast na koňských závodech. Hledět na svět z koňského sedla či zažít euforii z dusotu koní mu bylo ze dne na den znemožněno.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nevím, co ho to napadlo. Zdrcený Váňa promluvil o sebevraždě nejúspěšnějšího českého žokeje

Dřívější stálá opora v manželce Katji se stala pro Minaříka rovněž nejistou. Po děsivé nehodě během závodů před třemi lety čekala u jeho lůžka na chvíli, kdy se z kómatu probudí. V posledních měsících však mělo být manželství v troskách. Webu Blesk zdroje potvrdily, že pár byl v rozvodovém řízení. Katja po svém muži údajně chtěla, aby si od koní a závodění odpočinul. I z toho důvodu se rodina přestěhovala na venkov.

Žokej podle Blesku stačil před svým dobrovolným odchodem napsat dopis na rozloučenou. I v posledních chvílích myslel na to, aby stesk ženy co možná nejvíce utlumil. „Nic si nevyčítej, není to jen kvůli tobě,“ vzkázal prý své manželce. „Bojovali jsme tvrdě, ale nakonec jsme boj se stále narůstající depresí prohráli. Potřebujeme čas, abychom si uvědomili a zpracovali, co se stalo,“ reagovala Katja pro web GaloppOnline.de na nečekaný odchod svého muže.

Minařík byl nejúspěšnějším žokejem české historie. Během své kariéry vyhrál 1 769 dostihů. První úspěch slavil v dubnu 1991 na dostihu ve Velké Chuchli. Naposledy se z vítězství v této disciplíně radoval v červnu 2020. O měsíc později však došlo k pádu, kdy si žokej poranil hlavu a zlomil nohu. Jeho přátelé tehdy uspořádali sbírku, aby pokryli náklady spojené s léčbou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fotbalové Slovácko řeší průšvih. Trenéra žen vyšetřuje policie, klub ho propustil

Tagy: