Zaměstnanecké benefity, jaké nemají obdoby: zmrazení vajíček, surfing i pet care

Zaměstnanecké benefity nabírají na popularitě. Málokdo už si dnes umí představit pracovní pozici bez výhod, k jakým patří slevové kupony, sportovní permanentky nebo třeba delší dovolená. Ale slyšeli jste o možnosti, která dává ženám šanci zmrazit si vajíčka nebo o surfování v pracovní době? A to není zdaleka všechno! Specialisté společnosti ITnetwork přišli s minižebříčkem nejzajímavějších zaměstnaneckých benefitů, jaké svým pracovníkům nabízejí světově proslulí chlebodárci. Schválně, dali byste si říct?

Asi není tajemstvím, že chvíli trvá, než světové trendy dojdou i do české kotliny. Bylo to tak i se zaměstnaneckými benefity, bez nichž by si zaměstnavatelé sotva hledali nové posily. Stejně jako všechno ostatní i pracovní výhody jdou s dobou a nabídka home office už jednoduše nestačí. Co tedy ve světě frčí? To se podržte!

Benefity, jaké svět (ne)viděl!

V Česku je běžné uvolnit se z práce kvůli péči o nemocné děti. Ovšem americká společnost Mars Petcare jde ještě dál. Svým pracovníkům umožňuje vzít si placené volno, aby se mohli starat o nemocné mazlíčky nebo v případě jejich pořízení pomoci s jejich adaptací v novém domově.

Nejsme odborníci, ale tušíme, že tohle by se ujalo i v Česku!

ČTĚTE TAKÉ: Nejčastější mýty o IT: Není pro ženy a je k němu potřeba ovládat matematiku

Firma Patagonia svým lidem dopřává svobodu a čas během pracovní doby surfovat — a tím máme na mysli popadnout prkno a skutečně vyrazit na vlny, nejen za klávesnicí.

Na pohodu a zdraví svých lidí myslí i provozovatelé sociální sítě X. Ti jim dopřávají možnost akupunktury rovnou na pracovišti.

Zaujal vás některý ze zmíněných pracovních benefitů natolik, že byste ho přijali?

Jedna ze společností šla ještě dál. Svým zaměstnancům nabízí zvýšení platu o 15 %, pokud si nechají vytetovat jejich logo — záleží ovšem kam! I to by se mezi Čechy, kteří tetování propadají čím dál více, mohlo ujmout. Co myslíte?

A snad nejdál šli v technologickém gigantu Apple, kde zaměstnankyním nabízejí kryokonzervaci vajíček. Prý aby mohly budovat svou kariéru a přitom mít dál šanci na rodinu. Názor Češek si netroufáme odhadnout.

Sázka na jistotu!

Pokud patříte k vyznavačům jistých hodnot před občasnými benefity, pak právě vás by mohla tím správným kariérním směrem vyslat zpráva o nejvýdělečnějším oboru v Česku! Tím se i letos stalo IT. Ajťáci si podle nejnovějších dat Českého statistického úřadu v prvním čtvrtletí letošního roku přišli na téměř 85 000 Kč, oproti stejném období v loňském roce si tak polepšili o více než 5 500 Kč. Vůbec nejlépe jsou na tom seniorní programátoři, kteří si za měsíc mohou vydělat i 160 000 Kč.

Mimochodem, šanci dosáhnout na slušné peníze dává i společnost ITnetwork a její rekvalifikační kurzy.

Tagy: