Zamračené a deštivé počasí v Česku čekejte i o víkendu, lehce se však oteplí. Kdy?

Podzim

Počasí 30.9.2022 7:08

Už týden si Češi užívají kalendářního podzimu a odpovídá tomu i počasí. Také v následujících dnech by mělo být převážně oblačno, nebudou chybět ani četné přeháňky. Český hydrometeorologický ústav předpověděl, že sobotní teploty vystoupají i k 18 °C.

pátek bude zataženo až oblačno, v Čechách místy přechodně polojasno. „Ve východní polovině území očekávejte místy občasný déšť nebo přeháňky, jinde budou srážky jen ojedinělé,“ avizují meteorologové. Nejnižší noční teploty by měly klesnout k 9 až 5 °C, na západě a severu místy až 3 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 12 až 16 °C.

Sobota by podle ČHMÚ měla být oblačná až zatažená, zpočátku až polojasná. „Nejnižší noční teploty dosáhnou 9 až 5 °C, ojediněle 2 °C. Nejvyšší denní teploty pak 14 až 18 °C,“ předpovídají meteorologové na webu.

Také neděle bude oblačná až zatažená, na většině území se objeví déšť. „Nejnižší noční teploty klesnou k 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 13 až 17 °C,“ informuje ČHMÚ. Podobně bude i v pondělí. Meteorologové předpovídají proměnlivou oblačnost a místy přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 12 až 16 °C.

úterý by mělo být oblačno, postupně až polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou k 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 12 až 16 °C. Přeháňky nebo déšť se na českém území objeví i v následujících dnech.

Tagy: