Západ chystá manželství lidí a zvířat. Už teď má želví nevěstince, hlásá Putinův ministr

Ruský ministr vnitra Vladimir Kolokolcev

Jiří Just o ruské propagandě a vzkazu Petra Pavla

Západ je natolik prohnilý, že již brzy schválí manželství mezi lidmi a zvířaty, nechal se v ruské televizi slyšet tamní ministr vnitra Vladimir Kolokolcev. V rozhovoru mimo jiné kritizoval mocnosti za jejich podporu Ukrajiny.

Kolokolcev svá slova vyřkl v televizním rozhovoru během oficiální návštěvy Saúdské Arábie. „V našich státech, jak v Ruské federaci, tak v (saúdskoarabském) království nepřijímáme vnější pokusy ustanovit západní hodnoty. Už brzy si budou moci brát zvířata, ale to neznamená, že bychom měli následovat jejich příkladu,“ pronesl ministr.

Podle něj v západních státech „již někdo určitě netrpělivě čeká, aby takové sňatky umožnil“. „Saúdové i Rusové mají jasnou pozici zachování našich tradičních hodnot,“ pokračoval v rozhovoru Kolokolcev. Kromě toho také tvrdil, že na Západě existují „nevěstince se želvami“. Politik je už od roku 2018 na sankčním seznamu USA.

Slova ministra lze přidat na seznam výroků ruských politiků a prokremelských novinářů, kteří už delší dobu dehonestují Západ a Ukrajinu.

Kupříkladu tisková mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová prohlásila, že Evropané mají problém s hygienou. „Lidé v Evropské unii se už ani nemyjí, neperou své oblečení, nekupují od nás toaletní papír, nedoplňují (palivem) svá auta a doma se ani nesvlékají,“ konstatovala loni na podzim.

Nedávno pak ruský První kanál přišel s reportáží, že v českých Karlových Varech je kvůli sankcím a zákazu Rusů přicestovat do země zcela prázdno. „České lázeňské město Karlovy Vary, kdysi oblíbené mezi Rusy, se mění v mrtvé město. Hotely, restaurace a obchody se bez ruských turistů vyprázdnily. A to vše kvůli nesmyslné sankční politice. Česko pozastavilo vydávání víz pro Rusy a aktiva našich byznysmenů jsou pozastavena,“ informovala reportáž.

V ruské televizi pak vcelku pravidelně zaznívají názory, že by Rusové měli zaútočit i na jiné státy, které Ukrajinu podporují humanitárním a vojenským materiálem. Velmi činný je v tomto ohledu například moderátor státní televize Vladimir Solovjov.

„Až se vypořádáme s Ukrajinou, naše armáda bude bezpochyby nejlepší na světě, bude mít nejunikátnější bojové zkušenosti. A budeme čelit Evropě, jejíž schopnost získat vojenské vybavení bude prakticky eliminovaná, protože už teď všechno vyčerpává,“ věštil Solovjov na ruském Prvním kanále.

Tagy:
válka Vladimir Putin rozhovor Saúdská Arábie propaganda Ukrajina Karlovy Vary Evropská unie Rusko Marija Vladimirovna Zacharovová ruská invaze na Ukrajinu Vladimir Solovjov Vladimir Alexandrovič Kolokolcev