Západ se vaří jako žába, ženy možná jednou nebudou smět řídit auta, říká Knotek z ANO

Europoslanec Ondřej Knotek (ANO) přirovnává Evropskou komisi k fiktivnímu počítačovému programu Skynet z filmového Terminátora. Ten si uvědomil svoji sílu a zkusil ovládnout svět. „A Evropská komise se tomu blíží,“ řekl Knotek v podcastu Chuť moci komentátora CNN Prima NEWS Thomase Kulidakise.

Západ by podle Knotka měl učinit kroky pro ochranu evropské civilizace. „Západ si možná neuvědomuje, jak se pomalinku vaří ta žába. A jestli neudělají kroky nutné pro ochranu evropské civilizace, tak se taky uvaří a bojím se toho,“ řekl v podcastu Chuť moci. Varoval, aby nakonec nemusel vzniknout opět nějaký plot, který by ale naopak chránil Česko před západní Evropou. „Nebavím se o čase za tři roky nebo za pět let, ale za 20, 30 let.

K TÉMATU: Koalici Spolu se útok na ANO vymstí, tuší politologové. Mluví o primitivnosti a zoufalství

Pokud se západní Evropa nevzpamatuje, tak nejenom že nebude konkurenceschopná, ale ženy tam možná nebudou moct ani řídit auto. A to my nechceme.“ V Česku Knotek vidí útoky na svobodu slova. „Může se to týkat třeba Ukrajiny, typické slovo příměří – ani neříkám slovo mír. Okamžitě ruský šváb, je tady nastolena, pomalu bych řekl, až cancel culture. Prostě nejsi s námi a ti, co nejsou s námi,  jsou proti republice, jsou proti veřejnosti,“ říká Ondřej Knotek.

VIDEO: Paroubek měl slovní incident na prvomájové akci v Praze

Evropa podle europoslance ztrácí konkurenceschopnost, k čemuž se ještě přidávají problémy s migrací. „Když Západ umožní, aby se migranti dostávali do západní Evropy a neposlouchá nás, tak po nás nemůže chtít, abychom jim zkrátka pomáhali tím způsobem, že si ty migranty původu, který je téměř neslučitelný s naším způsobem života, brali k nám. Tady prostě nemůže být poskytnuta solidarita. Solidarita musí být dobrovolná,“ říká Knotek.

Dopadlo to podle něho právě obráceně: Vláda odsouhlasila migrační pakt, který zavádí migrační kvóty, povinné placení a ve výsledku i relokace: „Takže Západ pomáhá, ale není ve všem dobrý, musí poslouchat občas i nás.“

Orbán vadí, muslimové ne, kritizuje kandidát ANO

Knotek, jenž je trojkou na kandidátce ANO v letošních volbách, také upozorňuje na údajný dvojí metr, který na evropské úrovni podle něho panuje. Když před dvěma týdny přijeli do Bruselu jednat konzervativní národní politici kolem Viktora Orbána, byla jejich konference zrušena s odkazem na bezpečnostní riziko. „A když se v Belgii, v Bruselu, v hlavním městě Evropy demonstruje proti Izraeli a jsou tam muslimští demonstranti, tak to je v pořádku,“ upozorňuje Knotek. Europoslanec kritizuje také klimatickou politiku EU, která podle něj nabrala zvrácený směr. Příští Evropský parlament bude podle něho muset hledat cestu, aby alespoň ty největší nesmysly opravil. Zmínil třeba emisní povolenky, u kterých ovšem nepředpokládá, že by se je podařilo zcela zrušit. „To neprojde, takže zastropovat, respektive klidně takzvaně zakódovat, ať je tam nějaká minimální cena a cena maximální,“ říká.

Tagy: