Zápasník Růžička jde na půl roku do vězení. Za napadení muže na koupališti ho tam poslal soud

Tadeáš "Mawar" Růžička

Růžička je ve vazbě

Půl roku stráví za mřížemi zápasník Tadeáš „Mawar“ Růžička. Verdikt vynesl ve středu Obvodní soud pro Prahu 6, a to za ublížení na zdraví a výtržnictví. Jelikož Růžička s trestem souhlasil, je rozsudek pravomocný. Spolu s ním byl odsouzen i Tomáš Bureš, s nímž zápasník v létě po slovní hádce napadl návštěvníka koupaliště. V té době byl už „Mawar“ v podmínce. Informuje o tom web Novinky.cz.

Pravomocným se rozsudek stal tím, že s ním Růžička souhlasil. Obhájkyně Bureše však předtím po soudu žádala, aby zvážil udělení maximálního možného podmíněného trestu – tří roků s pětiletým zkušebním obdobím, informuje web Novinky.cz. V takovém případě by Růžička za mříže nemusel.

ČTĚTE TAKÉ: Pelta a Růžička v base? Náraz, hegeš a loterie. Šikana tam číhá všude, říká bývalý vězeň

Státní zástupkyně pro ně však navrhla šest měsíců „natvrdo“ za mřížemi, a to z toho důvodu, že oba obžalovaní byli již v minulosti souzeni.

K napadení na pražském koupališti došlo letos v polovině července. Růžička, Bureš a třetí mladík měli podle obvinění slovně obtěžovat dívku, které se zastal jiný návštěvník areálu. Toho skupina po slovní výměně napadla, sám Růžička muže knokautoval. Všichni se následně snažili z místa utéct, přičemž zápasník se měl údajně schovávat v křoví.

Měl k tomu dobrý důvod, protože v té době byl již v podmínce kvůli jinému napadení. Video s mužem, který v bezvědomí leží na zemi, a Růžičkou, který mu sprostě nadával, pobouřilo loni v červenci sociální sítě. Soud ho kvůli tomu potrestal za výtržnictví 11 měsíci vězení, ovšem s podmíněným odkladem na 40 měsíců. Nyní už soud tak benevolentní nebyl a zápasník si incident na koupališti odsedí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Soukup mě kousnul, zuří po rvačce Dopita. Bývalý partner Hanychové měl dostat pěstí do obličeje

Tagy:
rozsudek MMA soud zápasník napadení trest odnětí svobody verdikt Obvodní soud pro Prahu 6 podmíněné odsouzení Tadeáš Růžička