Zaštěkání psa přišlo majitele v Klatovech draho. Žena se po leknutí zranila, dostane statisíce

Klatovský soud nařídil zaplatit majiteli psa vysoké odškodné.

Milionové odškodnění pro seniorku

Téměř milion korun zaplatí muž, jehož pes, kterého neměl na vodítku, minulý rok polekal seniorku. Ta upadla a přivodila si zlomeniny. Na základě rozhodnutí klatovského okresního soudu musí obžalovaný uhradit ženě přes 600 tisíc korun jako bolestné, a zbytek částky potom pojišťovně za její léčbu.

Zaštěkání psa přišlo majitele pořádně draho. Jeho čtyřnohý parťák minulé léto v Klatovech vyběhl směrem k 71leté seniorce a zaštěkal na ni. Ta při couvnutí zakopla a zlomila si stehenní a vřetení kost.

ČTĚTE TAKÉ: Mladík se ubránil útoku žraloka, v ruce mu zůstaly zabodnuté zuby. Chci z nich šperk, říká

„Obžalovanému se ukládá povinnost uhradit Všeobecné zdravotní pojišťovně částku 244 037 korun, poškozené jako náhradu nemajetkové újmy částku 215 480 korun a za ztížení společenského uplatnění částku 399 012 korun,“ píše se v rozsudku klatovského soudu.

Fenka muži utekla ze zahrady, když otevřel bránu. Na ženu, jejímž směrem běžela, volal, že se nemusí štěněte bát. Seniorka ale zazmatkovala a zakopla o obrubník. „Mezi mým klientem jako obžalovaným a státním zástupcem došlo k uzavření dohody o vině a trestu,“ sdělil CNN Prima NEWS obhájce obžalovaného Jiří Nejdl.

Pravidla pro pohyb psů nestanovuje zákon, ale samy obce. Majitelé by si proto vždy měli zjistit, zda své čtyřnohé mazlíčky mohou někde pustit takzvaně na volno, nebo je po celou dobu musí mít na vodítku.

Podle námi osloveného advokáta je částka, kterou má majitel psa zaplatit seniorce, poměrně vysoká. Pokud by prý šlo o jeho klienta, rozhodně by mu doporučil odvolání, aby případ posuzoval krajský soud v Plzni.

„Mně chybí přímá příčinná souvislost mezi zraněním ženy, tedy oné poškozené, a mezi jednáním majitele psa. Velmi pravděpodobně, kdyby žena zůstala stát, nic by se jí nestalo. Ona nese zavinění na škodě, která ji vznikla,“ uvedl advokát Petr Ptáček. Rozsudek stále není pravomocný, je tak možné že se muž ještě odvolá.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Kuriózní „šikana“ v moři. Vědci popsali, proč chobotnice při lovu bijí chapadly neposedné ryby

Tagy: