Čeká nás zataženo s deštěm. Teploty se udrží nad nulou, blíží se však studená fronta

Počasí 3.2.2022 7:06

Česko ve čtvrtek a v pátek čekají zatažené či minimálně oblačné dny. Přestože se na nás řítí studená fronta od západu, teploty by zatím po většinu dne měly vydržet nad nulou. Výjimkou budou noční teploty, například v Beskydech padnou pod bod mrazu. Na území ČR pak během nadcházejících dnů lze očekávat místy déšť, ale i sněžení.

Ve čtvrtek by měla být oblačná až polojasná obloha, a to zpočátku se sněhovými přeháňkami na východě. Experti z ČHMÚ očekávají, že se obloha během dne začne postupně zatahovat směrem od západu. Na severní polovině území pak může dojít na občasný déšť, někde i sněžení.

Nejvyšší čtvrteční teploty se budou pohybovat mezi 3 až +7 °C, na severu a východě země pak mezi 1 až 4 °C. Na horách ve výšce nad 1 000 m by pak teplota měla být na nule, v Beskydech by během dne teplota mohla klesnout až k -2 °C.

Přes noc se teplá fronta z našeho území postupně přeleje na východ a ze západu bude místo toho postupovat studená fronta. V noci ze čtvrtka na pátek bude zataženo až oblačno místy s deštěm či mrholením. V oblastech nad 800 m, případně na východě země nad 400 m, dojde i na sněžení, ojediněle i srážky mrznoucí. Nejnižší teploty na území Česka se budou pohybovat mezi 4 až 0 °C, na Moravě ojediněle až -2 °C.

V pátek pak meteorologové očekávají, že obloha zůstane zatažená, případně oblačná. Na horách může ojediněle dojít ke slabému dešti či mrholení, ve vyšších oblastech nad 900 m, na východě nad 600 m poté na srážky smíšené nebo sněhové. Déšť či přeháňky lze očekávat místy i v Čechách a to večer směrem od severozápadu.

Nejvyšší denní teploty v pátek by podle odborníků z ČHMÚ mohly být mezi 4 až 8 °C, na severu a východě místy kolem 3 °C. Ve čtvrtek i v pátek lze očekávat slabý proměnlivý vítr.

Tagy: