Zataženo a přeháňky. Studená fronta od západu srazí teploty v Česku pod 20 °C

Déšť a teplé počasí

Během úterý bude přes Česko přecházet zvlněná studená fronta. Na většině území se vyskytnou srážky. Nejvyšší teploty dosáhnou v Čechách k 16 až 21 °C a na Moravě a ve Slezsku až k 26 °C.

V úterý bude přes území České republiky od západu k východu přecházet zvlněná studená fronta. V Čechách bude během rána a v dopoledních hodinách zataženo s přeháňkami. Odpoledne a večer bude srážek ubývat.

Na Moravě a ve Slezsku bude dopoledne jasno až polojasno. Od jihozápadu ale během dne přibyde oblačnosti. Odpoledne a večer se vyskytne déšť, na východě místy i bouřky.

Nejvyšší denní teploty dosáhnou v Čechách k 16 až 21 °C a na Moravě a ve Slezsku k 21 až 26 °C. V 1000 metrech nad mořem teplota dosáhne ke 14 °C. Meteorologové očekávají mírný západní až severozápadní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

Noc z úterý na středu bude oblačná až zatažená, na východě s přeháňkami. Nejnižší teploty se mají pohybovat kolem 16 až 12 °C, na západě a severozápadě Čech kolem 10 °C.

Na středu předpovědi hlásí oblačno až polojasno s ojedinělými přeháňkami. V ranních hodinách se místy mohou vyskytovat mlhy. Ve večerních hodinách bude na západě přibývat oblačnosti. Nejvyšší teploty dosáhnou 21 až 26 °C, na východě kolem 19 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo západní vítr do 4 m/s, který v Čechách večer zesílí.

Tagy: