Závěr týdne nabídne slunečné počasí. V pondělí bude zataženo a místy zaprší

Babí léto

Závěr týdne nabídne slunečné počasí. Podle Českého hydrometeorologického ústavu nás čeká v neděli jasno až polojasno s teplotami kolem 11 °C. Naopak v pondělí bude v porovnání s víkendem oblačnosti i srážek o poznání více. Nejteplejším dnem tohoto týdne se pak stane nejspíše úterý, kdy teploměry naměří až 15 °C.

V neděli bude jasno až polojasno, ráno a dopoledne místy nízká oblačnost nebo mlhy, které se ojediněle udrží po celý den. Odpoledne pak začne od západu přibývat oblačnosti a později večer zejména na západě se přidá místy déšť. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 7 až 11 °C.

V pondělí se zatáhne, bude oblačno až zataženo, ojediněle se objeví déšť nebo přeháňky. Odpoledne a během večera má oblačnosti postupně ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 2 °C, nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 10 až 14 °C.

Sluníčka se dočkáme v úterý. Podle meteorologů bude po celý den polojasno až jasno, zpočátku ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Odpoledne a večer začne od západu oblačnosti přibývat a později se na západě ojediněle objeví také přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 až 15 °C.

Ve středu se obloha opět zatáhne, bude převážně oblačno až zataženo, ojediněle se objeví mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 8 až 4 °C, přes den naměříme až 14 °C. Vát bude slabý jižní až jihozápadní, v Čechách postupně až západní vítr 1 až 4 m/s.

S podobným počasím máme podle meteorologů počítat také ve čtvrtek. Bude oblačno až zataženo, místy se objeví občasný déšť nebo přeháňky. Postupně od západu budou srážky i oblačnost ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C, během dne teploměry naměří 9 až 13 °C.

Tagy: