Zázrak. Jak může člověk tolika lidem poděkovat? Martínkův otec poslal dárcům dojemný vzkaz

Děkujeme za zázrak v přímém přenosu, vzkázal otec Martínka Tomáš Zatloukal všem dárcům. Díky nim se za pár dní podařilo vybrat přes 100 milionů na specializovanou léčbu pro jeho syna. „Martínkova šance na život se díky vám všem může stát skutečností,“ doplnil. V dojemné zprávě popsal svou vděčnost i údiv nad tím, že se potřebnou částku podařilo vybrat, navíc tak rychle. Obsáhlejší vyjádření podle něj rodina ještě připravuje. Jmenovitě pak děkoval i herečce a zpěvačce Nikol Leitgeb, která má na úspěchu značný podíl.

Nikol Leitgeb – za svobodna Štíbrová – na sociálních sítích sbírku Martínka velmi intenzivně sdílela. A právě ona rodičům Martínka vzkázala radostnou zprávu. „Je to tam! Krásné ráno přejeme,“ znělo ve zprávě, kterou rodina hned z rána od umělkyně obdržela. „Nikol, děkuji! Krásné ráno, pomohli jste obrovským způsobem změnit Marťulkovi život,“ vzkázal dojatý otec.

Leitgeb dopsala vzkaz přímo pro chlapečka: „Ahoj Martínku, v této zemi žije asi 223 tisíc tet a strejdů, kteří na tebe myslí a budou myslet dál. Nejste v tom sami.“ Později byl zveřejněn vzkaz rodiny přímo pro dárce.

„Jak může člověk poděkovat 200 tisícům lidí, kteří jeho synovi poslali 100 milionů korun a téměř celou částku během pěti dní? Jak lze poděkovat vám všem podporovatelům, kteří jste dokázali za tak krátkou dobu zburcovat celý národ k něčemu tak nevídanému?“ napsal zaskočený otec v děkovné zprávě na Instagramu platformy Donio, kde sbírka probíhala.

Ve vyjádření se také svěřil, že chtěl natočit děkovné video, ale zřejmě v záplavě emocí to nedokázal. „Protože jsem při snaze natočit děkovné video selhal na plné čáře, rozhodl jsem se to raději, po hodině a půl běhání s telefonem po zahradě, rychle sepsat. Snad mi to půjde lépe,“ zavtipkoval.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hyenismus, úplné dno a mimořádný hnus. Schillerová se s pětikoalicí pohádala o Martínkovi

Bleskové dosažení peněžního cíle sbírky ho zaskočilo. „Neskutečné se stalo realitou, o tomto se nám nezdálo ani v nejdivočejších snech. Martínkova šance na život se díky vám všem může stát skutečností. Vše se stalo tak rychle a tak neuvěřitelně,“ podivoval se.

Zatloukal chystá i obsáhlejší vyjádření. „Prosím, dejte nám trochu času na přípravu tiskové zprávy – vedle toho řešíme léčbu. Chceme vůči všem dárcům postupovat transparentně, vážíme si jejich důvěry,“ doplnil.

Osud lidí, kteří se ocitli v nouzi, není lhostejný ani divákům Primy a CNN Prima NEWS. Nedávno pomohli například mamince postižené Aničky. Podívejte se v reportáži:

Tagy:
léčba otec sbírka dárce Donio.cz Tomáš Zatloukal Donio ESG Martínek