Několikrát do něj najel tank, Ukrajinec ale zázrakem přežil. Vrátím vám to, vzkázal

Hned druhý den ruské invaze na Ukrajinu se na sociálních sítích začalo šířit video, které zaznamenalo, jak tank v Kyjevě bezohledně najel do projíždějícího vozu. V tom seděl Leonid Michajlovič, který se nyní ze svých zranění zotavuje. Muž vděčí za záchranu života pohotové reakci kolemjdoucích i záchranářů. Jakmile se uzdraví, chce bránit svou vlast a vrátit Rusům to, co provedli nejen jemu, ale i jeho vlasti. Zda tank řídil Rus nebo Ukrajinec, se neví. Na sociálních sítích se objevují informace, že mělo jít o omyl Ukrajince.

Bylo ráno 25. února, když Leonid mířil do kyjevské čtvrti Obolon. Chtěl natankovat a po cestě koupit chleba. Od domu ho dělil zhruba kilometr a půl, když mu život doslova proběhl před očima.

„Ruský voják vyjel ze svého jízdního pruhu prudce doleva a najel přímo na mě. Brzdil jsem a najel na obrubník. Myslel jsem, že se mu vyhnu, ještě tam bylo místo. Ale stejně mě dojel. Z levé strany na mě najížděl. Už si nepamatuji, kolikrát. Možná dvakrát, možná třikrát,“ svěřil se v rozhovoru pro televizi TSN muž, který jako zázrakem přežil.

Nyní již žertuje, že z jeho auta tank udělal kabriolet. V oné osudové chvíli mu však do smíchu nebylo. Ve voze, ze kterého zbyla jen přejetá placka, byl zaklíněný. Na pomoc mu přispěchali kolemjdoucí, kteří okamžitě zavolali záchranáře. Ti ho následně převezli do kyjevské nemocnice, ve které strávil celý měsíc.

První dva týdny ležel na jednotce intenzivní péče připojený ke kyslíkové masce. Tank mu pohmoždil plíce a žebra, navíc měl zlomenou ruku a nohu. V rozhovoru již s úsměvem na tváří podotkl, že ve srovnání s prvními dny se cítí lépe. Noha a ruka ho však stále bolí, uvádí web Unian. Nedávno byl Leonid z nemocnice propuštěn, podle lékařů však ještě dva měsíce nesmí vstávat ani chodit.

Сьогодні до нас у лікарню приїжджали журналісти з англомовних видань BBC та CNN. Насамперед їх цікавив стан поранених...

Posted by КНП "Київська Міська Клінічна Лікарня Швидкої Медичної Допомоги" ЛШМД, БСП on Thursday, March 3, 2022

Neuvěřitelný příběh se šťastným koncem na svých sociálních sítích zveřejnila také kyjevská nemocnice, ve které se Leonid zotavoval. „Jeho zdravotní stav se postupně zlepšuje, je mimo ohrožení života. Říká, že jakmile se plně uzdraví, bezpochyby se přihlásí do řad Ozbrojených sil Ukrajiny, aby naši zemi bránil. Chce Rusům vrátit to, co mu udělali,“ citovala před měsícem nemocnice pacienta. Jeho vyprávění o prožití hrůzy kvůli ruským vojskům je jedním ze stovek dalších, které se objevují.

Tagy: