Záhadné zmizení novorozence s rodiči, zůstalo jen rozbité auto. Policie poslala emotivní vzkaz

Dramatické chvíle prožívají příbuzní i záchranáři ve Velkém Manchesteru v Anglii. Od čtvrtečního podvečera se po Marku Gordonovi, Constance Martenové a jejich novorozeném dítěti slehla zem. Naposledy je svědci viděli poblíž křižovatky u Boltonu, kde se jim porouchalo vozidlo, poté zmizeli. Žena navíc měla velmi nedávno porodit a nevyhledat pomoc lékařů. Právě na ni strážci zákona apelují a ujišťují ji, že jejich prioritou je udržet její „krásné novorozeně v bezpečí“.

Podle svědků se rodiče s novorozeným dítětem naposledy pohybovali v okolí křižovatky dálnice M61 nedaleko anglického Boltonu. Vůz se měl porouchat, a tak se trojice pěšky vydala směrem k mostu Anchor Lane, který spojuje dvě oblasti, uvádí web Sky News.

Jak uvádí policisté, kteří po rodině vyhlásili pátrání, existují důkazy, jež nasvědčují, že Martenová velmi nedávno porodila, aniž by následně se svým dítětem vyhledala lékaře k ošetření. Že dvojice zmizela ve společnosti dítěte, potvrzují i svědci. Gordon měl být oblečen do tmavého oblečení, Martenová na sobě naposledy měla vínový kabát a dítě bylo zavinuté.

Emotivní vzkaz matce

Vrchní inspektorka Michaela Kerrová poslala zmizelé ženě emotivní vzkaz. „Jako matka bych chtěla apelovat přímo na Constance. Vím, že je to pro vás mimořádně těžké období a pravděpodobně jste vyděšená, ale slibuji, že naše priorita je stejná jako vaše: udržet vaše krásné novorozeně v bezpečí. Jak víte, je opravdu důležité, aby vás i vaše dítě co nejdříve vyšetřili zdravotníci. Proto prosím, kontaktujte záchrannou službu nebo běžte do nejbližší nemocnice, ať už jste kdekoliv,“ vzkazuje.

Stejně tak se Kerrová obrátila na veřejnost, kterou prosí, aby kdokoliv, kdo někoho z trojice uvidí, okamžitě kontaktoval policisty. Britská média jako Oxford Mail, Times Series, Warrington Guardian a řada dalších prosbu policie sdílejí. Motiv jejich zmizení však jak média, tak policisté, neuvádí. Pro mnohé je tak záhadou, proč se rodiče s novorozeným dítětem rozhodli beze stopy zmizet.

Tagy: